Nyheter

I.A. Hedin Bil AB förvärvar ytterligare tre BMW-återförsäljare i Norge

I.A. Hedin Bil AB har genom sitt dotterbolag Bavaria Norge AS ingått i avtal med Brages Holding AS att förvärva ytterligare tre BMW-MINI-återförsäljare i Norge.
– Förvärvet är helt i linje med våra tillväxtambitioner de närmaste åren. Vi har stor respekt för vad Brages har uppnått. De är ett solitt företag med en kund-centrerad kultur och solida värden och är en mycket bra matchning för Bavaria. Vi är övertygade om att kunderna kommer att dra nytta av sammanslagningen och att vi kommer att betjäna dem på bästa sätt, säger Helge Ellingsen, VD för Bavaria Norge.
Sedan starten 2002 har Brages-koncernen uppnått en stark position i Møre och Romsdal. Företaget med 49 anställda, säljer cirka 1350 nya/begagnade BMW och MINI per år.
– Vi har haft en fantastisk tillväxt med vår BMW-verksamhet, i norden de senaste åren, delvis genom de tre senaste förvärven i norra Sverige. Vi är övertygade om att alliansens framgång med BMW kommer att fortsätta och ständigt letar vi efter möjligheter till fortsatt tillväxt, säger Stig Sæveland, VD Hedin Automotive.
Avtalet beror på godkännande från Konkurrensverket.
Bilden:
Stig Sæveland, VD Hedin Automotive.