Nyheter

SL värd för global konferens om kollektivtrafik

Den 9–12 juni samlas kollektivtrafikföretag från hela världen i Stockholm för att delta i ett av världens största kollektivtrafikevent – Global Public Transport Summit. Uppemot 25 000 besökare beräknas komma till Stockholmsmässan inklusive delegater från ett åttiotal länder.
– Stockholm erbjuder kollektivtrafik i världsklass och många är nyfikna på hur vi jobbar med hållbarhet, innovation och kontinuerlig utveckling av kollektivtrafiken. Det är prestigefyllt att stå som värd. Vi får en bra möjlighet att lyfta SL och de möjligheter som vår kollektivtrafik erbjuder, säger Caroline Ottosson, förvaltningschef och vd för SL.
UITP-mässan samlar kollektivtrafikaktörer från hela världen och organiseras vartannat år. Årets konferens i Stockholm har ungefär 350 utställare och en mängd olika evenemang. Man kan exempelvis ta del av de senaste innovationerna inom autonoma fordon, anropsstyrd trafik, hållbarhet och tillgänglighet. Till detta kommer seminarier, workshops och utställningar att arrangeras.
Stockholms kollektivtrafik kommer också att visa upp sig. De nya tunnelbanetågen C30, pågående utbyggnadsprojekt och miljöarbete, liksom konsten i kollektivtrafiken kommer att presenteras för de utländska deltagarna.
Fakta:
Konferensen anordnas av UITP (Union Internationale des Transports Publics) som är den internationella branschorganisationen för all kollektivtrafik. SL är lokal värd tillsammans med Svensk Kollektivtrafik, Stockholms stad och Stockholmsmässan. Konferensen och utställningen arrangeras på Stockholmsmässan i Älvsjö. Nästa konferens arrangeras i Melbourne 2021.
När: 9–12 juni
Var: Stockholmsmässan i Älvsjö
Foto: Hans Geijer/Johnér. UITP Global Public Transport Summit