Nyheter

Hyllningsevent när Miriam Bryant döpte MTR Express sista tåg till ”Miriam”

Nu har det sjätte och sista MTR Express-tåget blivit döpt, och det blev inget mindre än namnet ”Miriam” efter artisten och den ursprungliga göteborgaren Miriam Bryant. Namngivningsceremonin resulterade i ett hyllningsevent på Stockholm Centralstation.

När MTR Express tillsammans med tidningen Metro utlyste en omröstning om vad fyra av bolagets sex snabbtåg skulle döpas till var intresset stort. Namnen som fick flest röster var Trainy McTrainface, Glenn, Estelle och Miriam. Namnceremonierna för Trainy McTrainface och Glenn fick stor uppmärksamhet i medierna och nu var det äntligen dags för det sista och odöpta tåget att få namnet ”Miriam”. Namnet har en tydlig koppling till göteborgsartisten Miriam Bryant, och därmed kan man nu kan resa med Miriam-tåget mellan Stockholm och Göteborg.

Namngivningsceremonin skiljde sig från tidigare dop, då denna mynnade ut i en hyllning till Miriam Bryant på Stockholm Centralstation där en orkester spelade en av hennes största hits ”Black Car”. Ceremonin avslutades med bubbelfirande när Miriam Bryant officiellt döpte tåget, strax innan premiäravgången mot Göteborg. Se hela tågceremonin här.

– Att ha Miriam Bryant döpa ett av våra tåg till ”Miriam” är en ära, hon är en väldigt omtyckt och duktig artist med stark koppling till både Stockholm och Göteborg. Vi är stolta över att vårt Miriam-tåg fick en så pampig start, säger Peder Osterkamp, kommersiell chef på MTR Express.

Samtliga av MTR Express tåg är nu döpta; Trainy McTrainface, Glenn, Estelle, Miriam, Ingvar och Rödluvan.

Foto: Vanessa Tryde