Nyheter

Hyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet

En generellt hög kvalitetsnivå över hela produktlinjen resulterade i att Hyundai för andra året i rad rankades som näst bästa ”non-premium brand” när amerikanska analyshuset J.D. Powers genomförde sin 2019 U.S. Quality Study (IQS)SM. Dessutom behöll Hyundai sin tredjeplats totalt sett på listan med god marginal ned till fyran.

Speciellt utmärkande var Hyundais SUV-familj där nya Santa Fe tog förstaplatsen, Tucson andra plats och Kona slutade topp tre i respektive segment.
Som varumärke rankade dessutom Hyundai högst i två av de totalt åtta kategorierna med minst rapporterade problem inom ACEN (Audio, Communication, Entertainment och Navigation) och säten. J.D. Power klassificerar problem baserade på antingen design eller funktion, varav Hyundai toppade med lägst antal designrelaterade problem av samtliga ”ickepremium-varumärken”

– År efter år fortsätter Hyundai att placera sig i topp hos kvalitetsmätningar värden över. Ett bevis som visar på hur dedikerade vi är för att leverera på högsta nivå när det kommer till både design, tillverkning och service. Vi är stolta över att ranka så högt i den respekterade IQS-undersökningen. Vår tilltro till att konsekvent erbjuda högsta möjliga kvalitet på våra produkter är också anledningen till att vi kan stoltsera med en av marknadens bästa nybilsgarantier på 5 år med fria mil, säger Tobias Joelsson, PR-ansvarig på Hyundai Sverige.

J.D. Power mäter kvalitet baserat på antal problem som bilägare upplever per 100 bilar under de första 90 dagarna av ägandet. Ett lägre poängbetyg betyder högre kvalitet. Hyundai hade 71 PP100, vilket utklassade bilindustrins medeltal på 93 PP100. Undersökningen genomfördes för 33e gången och 2019 U.S. IQS baserades på 76 256 respondenter i USA som köpt bilar av årsmodell 2019. Totalt jämfördes 32 varumärken och 191 modeller. Syftet med studien är att ge biltillverkare information och verktyg för att identifiera problem och driva produktutveckling och kvalitetsnivå framåt hos sina produkter.

Länk till undersökningen:https://www.jdpower.com/business/press-releases/2019-initial-quality-study-iqs

Bilden:
Hyundai i topp när J.D. Powers mäter bilars kvalitet. Nya Santa Fe, vinnare i sitt segment.
Bilden: Hyundai