Nyheter

PowerCell Sweden levererar bränslecellsystem till kinesiska Wuhan Tiger Fuel Cell Vehicle

PowerCell Sweden AB har fått en beställning på ytterligare 4 stycken PowerCell S2 bränslecellsstackar av det kinesiska företaget Wuhan Tiger Fuel Cell Vehicle Company Ltd. Avropet görs från den ursprungliga order som Wuhan Tiger lade i mars 2017 på bränslecellsstackar och bränslecellssystem.
Leverans beräknas ske under tredje kvartalet i år.

Wuhan Tiger Fuel Cell Vehicle Company Ltd har börjat utveckla bränslecellsdrivna fordon för den kinesiska marknaden och har tagit fram en bränslecellsdriven buss tillsammans med den kinesiska fordonstillverkaren Skywell. Förra året erhöll bolagets bränslecellsdrivna buss godkännande för produktion av de kinesiska myndigheterna och bussar utrustade med PowerCell S2 trafikerar nu dagligen en 12 kilometer lång sträcka med 16 hållplatser på linje 359 genom Wuhan East Lake Development Zone.

I sin senaste femårsplan har de kinesiska myndigheterna lyft fram en elektrifiering av vägtrafiken med hjälp av bränsleceller och vätgas som ett attraktivt alternativ för att av miljöskäl skynda på utfasningen av fossildrivna fordon. Den kinesiska regeringen har valt att införa stora subventioner på fordon med bränsleceller samtidigt som de tidigare subventionerna för fordon som elektrifierats med hjälp av batterier avvecklats.

– De kinesiska myndigheterna har insett att en elektrifiering av vägtrafiken enbart med hjälp av batterier inte räcker för att minska utsläppen av koldioxid och hälsovådliga ämnen från vägtrafiken, säger Per Wassén, vd för PowerCell. ”Wuhan Tiger är en av flera kinesiska tillverkare som därför nu lanserar omfattande tester av bränslecellsdrivna fordon.

58 stackar sammanlagt
Wuhan Tiger la sin första order på bränslecellsstackar av modell PowerCell S2 samt bränslecellssystem i mars 2017 och har sedan dess gjort ytterligare tre beställningar av stackar och bränslecellssystem för tester för att verifiera systemet och tekniken. Med den nu lagda ordern har Wuhan Tiger avropat sammanlagt 58 bränslecellsstackar av modell PowerCell S2.