Nyheter

Svevia förbereder nya villaområdet i Nybro

Det förberedande arbetet inför nya villaområdet i södra Handmåla är igång. Men innan villor kan börja byggas måste ledningar och avlopp ligga på plats och marken under husen förberedas.

I dag ett kalhygge och en byggarbetsplats. Imorgon ett villaområde med nyplanterade trädgårdar och lekande barn.

– Vårt uppdrag är dels att bygga en villagata genom området men också att schakta och anlägga vatten och avlopp, säger Johan Andersson, Svevia.

Schaktningsarbetet som precis har startat ska vara avslutat den 29 november. Området är rikt på berg så förutom schaktning så ingår även sprängningsarbeten.

– Det är stora mängder som ska schaktas och sprängas inom en ganska tight tidsram, men den här typen av uppdrag har vi stor rutin på så det är en utmaning vi känner oss trygga med att anta. Den verkliga utmaningen, som är ständigt närvarande i branschen, handlar om att rekrytera duktiga medarbetare på en marknad med många bygg- och entreprenadbolag som alla söker efter samma typ av kompetens. Vi är alltid intresserade av att anställa nya kollegor.

Det nya villaområdet är en fortsättning på området Flundran som alla har olika fiskar i sina gatunamn.

– När vi är klara tar nya entreprenörer vid och snart kommer det att börja synas att det ska bli ett villaområde. Det kommer nog att bli ett bra ställe att bo på med ett fint natur- och rekreationsområde alldeles intill.

Projektet utförs på uppdrag av Nybro kommun och kontraktet är värt cirka 16 miljoner kronor.