Nyheter

Arbetet med Helsingborg C går som på räls

Helsingborg C (f.d. Knutpunkten) är stadens främsta nav och mötesplats – mitt i city och alldeles vid sundet. Ny fasad, nya entréer, nya ytor och en helt ny matdestination är några av inslagen när Wihlborgs nu skapar en attraktiv miljö för resenärer och besökare.

Mot Kungstorget kommer byggnaden få en helt ny glasfasad med en modern och inbjudande gestaltning som ska fungera som ett öppet fönster mot staden.

En modern och trygg stationsmiljö
Stationsdelen kommer genomgå en omfattande ombyggnad för att skapa en attraktiv och trygg miljö. Här ska det vara trevligt att vistas i väntan på tåg, buss eller färja. Ljusa ytor med moderna, varma material ska skapa trivsel och en välkomnande atmosfär. Genom omvandlingen vill vi dessutom skapa en tryggare och mer säker miljö att vistas i. Med fler ordningsvakter och utökad kameraövervakning kommer det ges extra trygghet dygnet runt.

Vad är på gång på Helsingborg C just nu?
Arbetet med att ta Helsingborg C till en ny nivå inleddes i början av året. Man startade med att skapa en ny och ljusare entré från p-däck och det arbetet kommer fortlöpa under sommaren och till hösten öppnas entrén till p-däck igen. Därefter kommer arbetet koncentreras till fasaden och entrén mot Kungstorget. Man kommer samtidigt byta ut och förnya rulltrappor.

Det blir en del provisoriska flöden och entréer och arbetena kommer att ske i olika steg för att minska påverkan för resenärer och besökare så mycket som möjligt. På markplan har det öppnats en ny tillfällig huvudentré från Järnvägsgatan som leder rakt in i resecentrumet och på övre plan har vi öppnat en entré direkt in till restaurangerna. Det finns även en tillfällig entré för de resenärer som ska resa med tåg eller färja.

Hela projektet beräknas vara färdigställt i slutet av 2020.

Bild: Wihlborgs