Nyheter

Nu ska Transportstyrelsen utreda säkerheten på gasbussar

Det var i mars som en gasbuss i city skulle köra ner i en tunnel men slog i en bom med taket, där bussens biogasbehållare är monterade. Nu ger regeringen Transportstyrelsen uppdraget att utreda säkerheten för gasbussar.

Det resulterade i en kraftig explosion och en brand. Busschauffören som var ensam i bussen fick köras till sjukhus med allvarliga brännskador.

Utredningen ska utröna säkerheten på gasbussar och kan leda till förändrade krav på hur bussar konstrueras. Det kan även handla om nya trafiksatsningar som digitala staket som skulle förhindra bussar att ta sig in i vissa trafikfarliga områden.

– Det får inte inträffa en sådan här olycka igen, alltså måste vi veta vilka möjligheter det finns att öka säkerheten, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth (S).