Nyheter

Nytt strategiskt samarbete mellan Freetrailer Group A/S och NÜWIEL GmbH

Freetrailer Group A/S har idag ingått ett samarbetsavtal med det tyska tekniktransportföretaget NÜWIEL GmbH och Freetrailer kan nu inkludera NÜWIELs innovativa el-cykelkärra i sitt produktutbud.

Därmed kommer Freetrailer via sin delningsekonomiska IT-plattform inom en snar framtid kunna erbjuda NÜWIELs el-cykelkärror tillsammans med Freetrailers nuvarande produktutbud, släpvagnar och el-lastcyklar. El-cykelkärran är specialkonstruerad för att kunna lastas med upp till 200 kg bakom en vanlig cykel.

Freetrailer utökar alltså sin produktportfölj till att även inkludera ett miljövänligt alternativ som ligger i linje med en ständigt växande marknad för hållbara transportlösningar.

I ett nära samarbete med IKEA och NÜWEIL, och som en del av sitt unika uthyrningskoncept, kommer Freetrailer inledningsvis att erbjuda IKEAs kunder i större städer i Danmark och Tyskland möjlighet att låna de hållbara och innovativa el-cykelkärrorna.

Freetrailer ser samarbetet med NÜWEIL som ett komplement och som ett sätt att sprida Freetrailer-konceptet i ett helt nytt affärsområde.

Viktiga trender: Med urbaniseringen behöver stormarknaderna flytta närmare kunderna och öppnar därför mindre butiker och outlets i stadskärnor som ett komplement till de klassiska megabutikerna som ofta ligger en bit utanför de större städerna. Samtidigt sker en etablering av ny teknik för eltransport och Freetrailer och NÜWIELs koncept erbjuder kunderna en transportmöjlighet som var otänkbar för bara ett eller två år sedan.

Samarbete: NÜWIEL är ett banbrytande transportteknikföretag med säte i Hamburg. Deras unika produkt är ett strategiskt perfekt tillskott till Freetrailers affärsmodell. NÜWIELs el-cykelkärra gör det enkelt och bekvämt att transportera större varor bakom en cykel eller genom att helt enkelt gå med enheten.

Utökat internationellt samarbete: NÜWIEL och Freetrailer samarbetar med IKEA för att erbjuda prisvärda och hållbara transportlösningar för kunderna. Samarbetet inleds under tredje kvartalet 2019 och kommer därefter som ett första led att lanseras i Danmark och Tyskland.

Ekonomisk påverkan: Samarbetet mellan NÜWIEL och Freetrailer innebär att Freetrailer kan erbjuda ett helt nytt miljövänligt koncept till sina samarbetspartner i större städer i Europa. Ett koncept som gynnar både konsument och miljö. Freetrailer är övertygade om att detta kommer att bidra positivt till bolagets intäkter och resultat de kommande åren.

Kai Hartmann, IKEA Deutschland:

– NÜWIEL var en av finalisterna i IKEAs första omgång av acceleratorprogrammet IKEA Bootcamp Tanken bakom el-cykelkärran passar vårt mål, en koldioxidneutral leveranslösning för våra kunder. Sedan 2018 har kunderna på IKEA i Altona, Hamburg möjlighet att använda NÜWIEL-kärran. Vi anser att NÜWIELs produkt är både innovativ och praktisk och är spända på att se om våra kunder tycker likadant.

Allan Sønderskov Darré, VD på Freetrailer Group A/S:

– När vi först hörde talas om NÜWIEL för två och ett halvt år sedan blev vi mycket exalterade eftersom vi visste att ”last mile” skulle bli riktigt stort. Våra kunder efterfrågade redan en lösning för denna tjänst. Därför är vi väldigt glada över att vi nu samarbetar med NÜWIEL och vi är övertygade om att vi har rätt produkt och rätt personer på plats för att lösa last mile-frågan.

Natalia Tomiyama, medgrundare på NÜWIEL GmbH:

– Vi är en ledande teknikleverantör av el-cykelkärrorna och vi är övertygade om att samarbetet med Freetrailer kommer göra vårt erbjudande ännu mer tillgängligt, öppna nya marknader och skapa en möjlighet för privatpersoner att transportera varor på ett hållbart och urbant sätt.”