Nyheter

Nytt direktflyg från Berlin till Åre Östersund

Den framgångsrika satsningen på Jämtland Härjedalen fortsätter när easyJet startar upp ännu en direktlinje till Åre Östersund flygplats.  Flygbolaget som årligen flyger 90 miljoner resenärer adderar även Tyskland, Berlin med en direktlinje. Utvecklingen har därmed resulterat i att easyJet vintern 19/20 flyger från London Gatwick, Köpenhamn Kastrup och Berlin Tegel Airport till Åre Östersund Airport som nu börjar bli en etablerad nod i easyJets linjekarta.

Det är easyJets fokus på skiddestinationer inom transferavstånd som är bakgrunden till etableringen. Den nya linjen gör att Jämtland Härjedalens genuina naturupplevelser, gastronomiska pärlor och vintersportaktiviteter blir tillgängliga för ännu fler internationella gäster. Tyskland som marknad är relativt oprövad men med stor potential och Jämtland Härjedalen Turism har arbetat hårt för att få till denna etablering.

– Wow, att vi lyckats med detta är något som vi är oerhört stolta över och som krävt en hel del arbete. Att easyJet fortsätter att satsa här är ett bevis på att våra produkter levererar stor gästglädje vilket är grunden för att besöksnäringen ska kunna fortsätta att vara den välfärdsmaskin som den är i vår region idag. säger Karin Gydemo Grahnlöf, Jämtland Härjedalen Turism som ansvarat för arbetet med etableringen av easyJet från besöksnäringens sida sedan start

Vid de tidigare etableringarna har vi klarat av att skapa bra synlighet genom aktivt kännedomsarbete vilket har varit avgörande för att lyckas. Det arbetet har vi till viss del redan påbörjat och nu behöver vi lägga i en högre växel då den tyska marknaden inte känner till våra vinterprodukter i tillräckligt hög grad. Press- och turoperatörsbesök samt aktiviteter på plats i Berlin ligger prioriterat för oss nu, säger Linda Wasell, ansvarig för det PR-arbete som görs genom easyJet´s etablering samt övrig internationell attraktionskraft.

William Vet, Country Manager BeNeLux/ Scandinavia at easyJet:

We are pleased to further strengthen our network to and from Sweden with an exciting new route between Åre Östersund and Berlin-Tegel which we believe will prove a popular addition to our existing network and will provide great value winter breaks to Berlin for our Swedish customers. We’re putting flights on sale today, allowing our customers to book early and take advantage of our lowest fares.

Med etableringen av den nya rutten från Berlin erbjuds vinterupplevelser i Jämtland Härjedalen till den Nordtyska marknaden. Givetvis innebär också dessa etableringar en ökad attraktion för Jämtland Härjedalen som boendeplats då rutterna går båda vägar – något som fler och fler jämtar och härjedalingar börjat upptäcka!

– Det är mycket glädjande att easyJet erbjuder flyg från Berlin direkt till hjärtat av Jämtland. Vi hoppas på att välkomna ännu fler tyska besökare och skidturister. Sett till kommersiella gästnätter i Jämtland Härjedalen var tyska besökare den tredje största utländska besöksgruppen under föregående år. Nu blir det även smidigare för jämtlänningarna att göra resor till den tyska huvudstaden, säger Peter Fahlén, flygplatschef på Åre Östersund Airport.

Rutten TXL-OSD kommer att trafikeras vintersäsongen 19/20 med en A320 varje söndag med start den 15 december och går att boka från och med idag den 9 juli 2019 på easyJet.com med priser från 40,99 EUR*. Resor från och till Köpenhamn och London finns att boka sedan april månad. *One way including taxes and based on two people travelling on the same booking.