Nyheter

Marknaden för elbilar växer – Hedin Bil investerar i 250 laddningsstationer från Schneider Electric

Det senaste året har bilåterförsäljaren Hedin Bil sett ett märkbart ökat intresse för laddbara bilar jämfört med tidigare år och nybeställningarna har ökat kraftigt. Nu inleder bolaget ett samarbete med Rexel och Schneider Electric och investerar i 250 laddstationer som installeras till hösten runt om i Sverige.

Elbilar blir allt vanligare på de svenska vägarna och satsningar på laddinfrastruktur ökar, liksom installationer av elbilsladdare. De flesta biltillverkare har pågående utvecklingsprogram och det kommer både mindre och större modeller i form av laddhybrider och rena elbilar. Att även billeverantörerna satsar kraftigt på nya elbilsmodeller märks tydligt. För att svara upp mot den växande efterfrågan på elbilar och laddbara hybrider inleder Hedin Bil nu ett samarbete med Rexel och Schneider Electric för att kunna ladda alla höstens nyheter på plats.

– Det är kul att se att marknaden för laddbara bilar växer. För oss som ledande återförsäljare är det viktigt att följa utvecklingen och kunna erbjuda våra kunder ett brett urval av laddbara bilar. Samarbetet med Schneider Electric och Rexel är ett viktigt steg för att se till att våra bilar laddas effektivt och säkert, säger Jan Gren, strategisk inköpare på Hedin Bils moderbolag Anders Hedin Invest AB.

Laddstationerna kommer från Schneider Electric och förutom att ladda bilarna på ett enkelt och effektivt sätt så eliminerar de risken för brand. Laddbara fordon bör inte laddas i vanliga uttag på grund av överhettningsrisk och det går dessutom tre gånger så snabbt att ladda bilen.

– Vi är väldigt glada över att Hedin Bil och Rexel har valt att samarbeta med oss. Genom att skapa säkra och effektiva installationer så att bolag som Hedin Bil kan erbjuda en smidig upplevelse till sina kunder och anställda så bidrar vi tillsammans till en mer hållbar framtid, säger Marie Holmberg, produktchef på Schneider Electric.