Nyheter

Decentraliserad drivteknik för framtidens digitala fabriker

Framtidens produktion är modulbaserad, flexibel och autonom. Detta kräver nya system med decentraliserad intelligens som kan hantera processernas tilltagande komplexitet. NORD DRIVESYSTEMS tillhandahåller ett stort urval av decentraliserad drivteknik med frekvensomriktare som kan anpassas till varje önskad applikation och flexibelt integreras i anläggningar.

Decentraliserade drivenheter från NORD DRIVESYSTEMS kan flexibelt integreras i anläggningar.

Decentraliserade frekvensomriktare erbjuder många fördelar. De sparar utrymme i kopplingsskåpen, reducerar kostnaderna för kablage och kabeldragning, förenklar underhållet och ökar därmed effektiviteten för drivsystemet som helhet. Med sitt stora urval av modulära produkter för decentraliserad drivelektronik kan NORD DRIVESYSTEMS täcka i stort sett alla krav och applikationer. Drivkomponenterna har ett effektintervall på upp till 22 kW och är som standard försedda med en PLC för hög plug-in kapacitet. De kan fritt konfigureras och anpassas till varje applikation. Den decentraliserade drivtekniken från NORD kan integreras i alla automationsarkitekturer och kan avsevärt reducera kostnaderna för anläggningsutformning.

Intelligenta, nätverksanslutna drivenheter från NORD möjliggör kontinuerlig statusövervakning som är en förutsättning för predikativt underhåll.

NORD har framtidens drivenhet nu
Drivenheterna från NORD är nätverksanslutna, autonoma och skalbara – därför uppfyller de alla krav för integration i en arkitektur av typ industri 4.0. Omriktarnas inbyggda PLC bidrar till att genomför fler styrningar lokalt och avlastar därmed de centrala styrsystemen. Detta möjliggör produktionsanläggningar med autonoma produktionsgrupper. Den fritt programmerbara PLC:n kan behandla data från givare och ställdon och initiera styrsekvenser liksom överföra drivenhets- och applikationsdata till det centrala systemet, nätverksanslutna komponenter eller molnlagring. Detta möjliggör en kontinuerlig övervakning som utgör förutsättningen för predikativa underhållskoncept liksom för optimal dimensionering av anläggningar.

NORDAC LINK serier med fältdistribution inkluderar frekvensomriktare på upp till 7,5 kW och motorstartare på upp till 3 kW för flexibel installation nära motorenheter.

NORDAC LINK: Den variabla lösningen för alla behov
Denna drivstyrning för flexibel installation i närheten av motorn finns som frekvensomriktare (upp till 7,5 kW) eller motorstartare (upp till 3 kW) och möjliggör snabb igångsättning och enkel drift och underhåll. Alla anslutningar för NORDAC LINK görs med enkla kontakter. Förutom enkla anslutningar säkrar inbyggda underhållsbrytare och manuella brytare ett stort mått av användarvänlighet.

Tack vare sina skalbara funktioner kan den decentraliserade frekvensomriktaren NORDAC FLEX anpassas till alla kundapplikationer.

NORDAC FLEX: Ultimat flexibilitet
Flexibel att installera, enkel att serva. Med sitt effektintervall på upp till 22 kW, det stora urvalet funktioner och mängden tillbehör är NORDAC FLEX den mest flexibla omriktaren från NORD. Installation och service är enkel, okomplicerad och pålitlig tack vare enkel parameteröverföring via EEPROM.

Tack vare sin modulbaserade struktur kan omriktarna från NORD lätt byggas ut och erbjuder ett imponerande scenario för integrering i automationsnätverk i industri 4.0 De kan användas i transportörteknik och intralogistik, för att driva processer i förpacknings- och livsmedelsindustri likaväl som pumpapplikationer och andra tekniska applikationer.

Bild: NORD