Nyheter

DB Schenker automatiserar MediaMarkts logistik i Sverige

DB Schenker har fått förtroendet att ansvara för MediaMarkt Sveriges logistik för e-handel och butiksleveranser från Arlandastad logistikcenter utanför Stockholm.
Lagret är automatiserat med en CarryPick-lösning där lagerhyllorna transporteras till lagerpersonalen för plockning – istället för att de går runt bland hyllorna och plockar.

CarryPick-lösningen möjliggör till stor del automatiserad behandling av alla inkommande kundorder och är upp till tre gånger effektivare än konventionella lagerhanteringssystem. Dessutom ger den MediaMarkt en möjlighet att ännu snabbare reagera på produkt- eller säsongsvängningar.

Sedan tidigare används lösningen för ett svenskt onlineapotek, MediaMarkt Sverige blir därmed den andra kunden som använder samma lösning på samma yta. Alla produkter som säljs av MediaMarkt Sverige – från små elektroniska artiklar till tv-apparater och vitvaror – lagras, plockas och packas och levereras till rätt destination från ett område på cirka 15 000 m² i Arlandastad.

– Tillsammans med MediaMarkt Sverige kommer vi att fortsätta utveckla lösningen för att öka graden av automatisering och säkerställa ännu kortare behandlingstider för inkommande kundorder, säger Anders Holmberg, Head of Business Development & Solution Design på DB Schenker Logistics.

–Vi är övertygade om att DB Schenker är rätt partner som kan bidra till vår framtida framgång. Partnerskapet är en viktig milstolpe på vår resa mot att ge våra kunder en ännu bättre köpupplevelse, säger Michael Rylander, chef för Supply Chain & Logistics, MediaMarkt Sverige.

– Jag är mycket glad över att MediaMarkt Sverige, en del av den största europeiska detaljhandlaren inom elektronik, har valt oss som sin logistikpartner. Jag är övertygad om att vi kommer att bidra till den fortsatta utvecklingen av MediaMarkts verksamhet i Sveriges, säger Thilo Koch, Vice President Electronics Vector Market, Global Contract Logistics på Schenker AG.