Nyheter

Tre modeller på tio-i-topp för Volvo Car Sverige

Volvo Car Sverige avslutar augusti månad med tre modeller på tio-i-topp. Volvo V60, Volvo V90 och Volvo XC60. Jämfört med augusti förra året ökade registreringarna med drygt 34 procent. Efter en varm skön sommarsemester inleds nu hösten med en god orderingång och ett allt ökande intresse för såväl laddhybrider som mildhybrider.

Branschorganisationen Bil Sweden presenterade i dag augusti månads registreringssiffror. Volvo Car Sverige har tre modeller med på tio-i-topp.

– Sommaren för oss är alltid en lugnare period, med semestrar och sommarstängda fabriker. Men vi är nöjda med resultatet och vi ökar drygt 34 procent jämfört med augusti förra året. Det är mer än totalmarknaden som ökade drygt 19 procent, säger Fredrik Isakson, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Totalt registrerades för månaden 1353 bilar av Volvo V60 och S60. För Volvo V90 var det 1035 bilar och för Volvo XC60 registrerades 804 bilar. Samtliga ligger på tio-i-topp .Övriga Volvomodeller var Volvo XC40 med 360 registreringar, Volvo XC90 med 316 registreringar och Volvo V40 med 274 registreringar.

I dag finns laddhybrider till alla Volvo Cars modeller och antalet mildhybrider ökar successivt. Helgen som gick var det aktivitetshelg hos de svenska Volvohandlarna med inriktning på laddhybrider och mildhybrider.

– Vi konstaterar med glädje att intresset ökar för våra elektrifierade bilar. Vi har också en god orderingång. Det innebär en intensiv höst för oss. Senare i år visar vi också upp vår första rena elbil, säger Fredrik Isakson.