Nyheter

DuPont Sustainable Solutions blir fristående globalt konsultföretag

DuPont Sustainable Solutions (DSS) tillkännager i dag att konsultföretaget bryter sig loss från moderbolaget DuPont och blir ett fristående företag. Fortsättningsvis kommer DSS att erbjuda avancerade lösningar som möjliggör för företag att trygga säkerheten för sina anställda och sina tillgångar, effektivisera verksamheten, påskynda innovation samt höja personals kunskapsnivå.

– I över 50 år har DuPont och DuPont Sustainable Solutions tillsammans bidragit till att göra världen tryggare genom att samarbeta med, och implementera lösningar för, sina kunder. I dag ser DSS mycket fram emot att påbörja sitt nästa kapitel, som ett fristående bolag. DSS kommer att ha ökad flexibilitet och därigenom snabbare kunna tillhandahålla innovativa och branschledande konsulttjänster, säger Davide Vassallo, CEO för DuPont Sustainable Solutions.

Beslutet att skapa ett fristående företag följer som ett svar på en större efterfrågan på snabbare åtkomst till lösningar som kan möta mer komplexa globala utmaningar. Inklusive utmaningar som kan kopplas till avancerad teknik, mogna system och processer, ett demografiskt skifte i många företags arbetsstyrka, den digitala revolutionen och säkerhetsprestanda som på många håll stagnerat.

– DuPont är extremt stolta över det branschledande arbete vi åstadkommit tillsammans med DSS i syfte att uppnå långvariga förbättringar inom säkerhet och operativt arbete världen över. DSS är i dag väl positionerat att som fristående företag fortsätta erbjuda sina kunder tjänster i världsklass. Vi är också väldigt stolta över våra före detta kollegor när de nu tar sig an denna nya utmaning, säger Marc Doyle, Chief Executive Officer för DuPont.

Som fristående företag kommer DSS att bibehålla sina starka kopplingar till sitt DuPont-arv. DSS behåller alla immateriella rättigheter kopplade till de tjänster som företaget säljer och kommer fortsättningsvis att ha tillgång till DuPonts logga, hemsidor, kapaciteter och resurser under en avtalad tid framöver.

DSS presenterar även sin nya styrelse:

· Davide Vassallo, CEO, DSS

· Vladimir Kral, CFO, DSS

· Guy Semmens, Founder, Gyrus Capital

· Robert Watson, Founder, Gyrus Capital

· Cedric Perlet, Partner, Gyrus Capital

· Rose Lee, President, DuPont Safety & Construction

Det nya företaget kommer att ledas av dess nuvarande ledning och stöttas av de finansiella investerarna Gyrus Capital. DSS, som 2018 utnämndes till det högst rankade EHS-konsultvarumärket för andra året i rad av det oberoende forskningsföretaget Verdantix, har 40 kontor världen över med huvudkontor i Genève, Schweiz. Företaget har dessutom regionala huvudkontor i Singapore, São Paulo i Brasilien och Wilmington i USA. DSS sysselsätter för närvarande fler än 900 erfarna verksamhetschefer och konsulter globalt och räknar med att öka sin personalstyrka och sin geografiska närvaro i samband med ett ökat kundbehov.

Om DuPont Sustainable Solutions
DuPont Sustainable Solutions (DSS), är en ledande leverantör av konsulttjänster som hjälper organisationer att skydda sina anställda och sina tillgångar, öka effektiviteten, påskynda innovation och höja personalens kunskapsnivå. Genom att använda sitt DuPont-arv, djupa expertis inom industri- och affärsprocesser samt mångsidiga team av expertkonsulter, hjälper DSS kunder att utveckla verksamhetsstyrningen till en konkurrensfördel. Ytterligare information finns på www.consultdss.com.

DuPont, DuPonts ovala logotyp och vissa varumärken och servicemärken som inkluderar ”DuPont” ägs av dotterbolag till DuPont de Nemours, Inc. och licensieras till DSS under en begränsad tidsperiod.