Nyheter

Karl Kloste ny inköpschef i Svevia

Karl Kloste har utsetts till ny inköpschef i Sveviakoncernen. Han kommer närmast från Skanska Sverige AB och tjänsten som funktionschef Logistik.

– Det gläder mig mycket att vi rekryterat Karl Kloste till rollen som Svevias nye inköpschef. Jag är övertygad om att han, med sitt värderingsstyrda ledarskap och sin gedigna erfarenhet från inköps- och logistikarbete, kommer att utveckla Svevias inköpsarbete, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef.

Karl Kloste har lång inköpserfarenhet från Skanska, GE Capital och Ericsson. De senaste fem åren har han varit chef för Skanskas logistikfunktion, som omfattar kategoriansvariga för inköp, logistikspecialister och projektlogistiker.

– Det ska bli fantastiskt kul att, tillsammans med mina medarbetare, få möjlighet att leda och utveckla Svevias satsning på inköp och hållbarhetsområdet Sunda affärer. Att tänka sänkt totalkostnad och logistik i samband med inköp är två områden jag brinner för och kommer att arbeta med, säger Karl Kloste.

Karl Kloste tillträdde den 2 september 2019. Tjänsten är organiserad inom koncernstab Juridik och Specialverksamheter och Karl Kloste kommer att rapportera direkt till Erik Boman, chef Specialverksamheter.