Nyheter

Moduler för kontor och boende – flexibel lösning med hög klass

För den som behöver tillfälliga lokaler erbjuder Temporary Space Nordics modullösningar för kontor och entreprenörsboende. En kostnadseffektiv och flexibel lösning där kunden kan lägga till eller ta bort moduler när behoven ändras.

IBLAND UPPSTÅR DET behov av tillfälliga kontor under kortare eller längre tid. Det kan handla om projektkontor för industri eller byggarbetsplatser, att företaget expanderar eller ett behov av tillfälliga kontorsplatser för att evakuera exempelvis ett sjukhus under en renovering. Ett annat exempel är när befintliga kontor ska byggas om eller rustas upp.

– Handlar det om ett tidsbegränsat behov är det billigare och smidigare att hyra än att bygga nytt eller flytta till en befintlig byggnad. På köpet får man flexibilitet, modulerna kan enkelt tas bort när de inte längre behövs, understryker Magnus Kjellin som är nordisk vd för Temporary Space Nordics.

Högklassmodulerna är en vidareutveckling av den klassiska byggboden, med högre standard, utökad bekvämlighet och anpassningar för kundspecifika behov.

– Kunderna vill ha högre kvalitet på moduler i dag än tidigare. Till exempel efterfrågas fullvärdig ventilation och komfortkyla. Man vill ha ljusa lokaler med bra volym och högt i tak, säger Magnus Kjellin.

Den invändiga takhöjden på 270 centimeter ger lokalerna en luftig och trivsam atmosfär. Ventilation med värmeåtervinning ingår som standard och som tillval kan modulerna kompletteras med fjärrvärme och komfortkyla. Installation av tele, data och larm samordnas av Temporary Space Nordics kunniga personal.
Sandvik har tre etableringar med kontors- och personalmoduler från Temporary Space Nordics på fabriksområdet i Sandviken. I ett fall handlar det om kontorsmoduler i anslutning till nya produktionsbyggnader som inte har egna kontor.

– Att bygga nya kontor handlar om stora investeringar. Då är hyra ett bra alternativ. Det säger Stefan Sohlström som är tjänsteägare för moduler och inhyrda lokaler för Sandviks anläggningar i Sandviken. Han berättar vidare att alla de moduler Sandvik hyr av Temporary Space Nordics är av typen Nordic High Class.

– Det är snabba svängningar på marknaden i dag. Om du kan lägga till eller ta bort moduler efter hand så får du en mer effektiv organisation. Behovet av kontor växlar med tiden, och då är det svårare om man byggt fast sig i ett visst antal kontorsplatser.

I det andra fallet handlar det om en byggnad där mögelskador gjorde att kontor och omklädningsrum måste rivas ut.

– Det är lite ovanligt att ha high class-moduler för omklädningsrum. Men vi ville att det skulle vara lite finare eftersom vi visste att modulerna skulle stå under en längre tid, säger Stefan.
Temporary Space Nordics erbjuder även moduler för boende. Det är en bra lösning när det är långt till hotell och andra boenden, om man vill ha ett boende nära projektet eller om man behöver hög kapacitet och många bäddar. Det är även en kostnadseffektiv lösning i storstadsmiljö.

– Jämfört med att ha personalen boende på hotell och campingplatser är en fördel med modulboende att du har alla samlade på ett ställe. Att bo tillsammans med möjligheter till social samvaro ökar trivseln och svetsar ihop arbetsgruppen. Det gör att de anställda blir mer effektiva i sitt arbete, säger Magnus Kjellin.

NCC Fräs är ett rikstäckande dotterbolag till NCC och fräser asfalt som underentreprenör åt NCC. För sina anställda i Stockholmsområdet hyr företaget en bostadsmodullösning med tio sovrum och en köksdel av Temporary Space Nordics.

– Bostadsmodulerna är väldigt uppskattade av våra anställda. Tidigare bodde de på hotell, men nu har de sina egna rum och kan ha sina grejor på ett ställe. Det är ett väldigt högt tryck på hotellrum i Stockholm. Vi kan ha upp till fem arbetsplatser under en dag och då kan det vara skönt att slippa jaga hotell och parkering.

Det säger Erkki Rintanen som är platschef för NCC Fräs i Mellansverige.

Bostadsmodulerna står uppställda vid en av NCC:s anlägg-ningar utanför stan. De tio rummen har egen dusch och toalett. I ena änden av byggnaden finns en köksdel med ett pentry och gemensamma ytor med soffor och fåtöljer där de boende kan umgås eller titta på TV.

– Vi hyr tomt av NCC och modulerna av Temporary Space Nordics. Kostnaden är ungefär lika stor som med hotellalternativet. Detta eftersom vi har hyreskostnad både för moduler och tomt hela året, men vi utnyttjar boendet endast under företagets säsong från april till mitten av december, förklarar Erkki.

FLEXIBLA BOENDEN

Så länge marken är jämn och hård, samt att det finns möjlighet att dra fram el, vatten och avlopp, kan Temporary Space Nordics bostadsmoduler etableras nästan var som helst. Snabbt och smidigt ordnas boende för från tio upp till flera hundra personer.

Varje rum har dusch och toalett, skrivbord, säng, fåtölj och garderob. Ytterligare inredning finns som tillval. Brandlarm, utrymningslarm, separata lås till varje rum och utrymningstrappor ingår i standardutrustningen.

Bostadsmodulerna kan kompletteras efter behov med kök, matsal, servering, tvättmöjligheter, gym och bastu, TV-rum med mera. Temporary Space Nordics erbjuder även reception och säkerhetstjänster. Allt anpassat efter kundens önskemål och antalet boende.

Tidigare var Temporary Space Nordics en del av Ramirent, men är sedan ett år tillbaks ett fristående företag, ägt av Procuritas Capital Investors.

– Det gör att vi kan koncentrera oss på vår kärnverksamhet till hundra procent. Och det är att erbjuda moduler av hög klass, med hög säkerhet och den service varje kund önskar, säger Magnus Kjellin.

Han konstaterar att kunder självklart jämför priser, men att billigast inte alltid är bäst.

– Vi menar att hela paketet är viktigt, inte bara modulerna utan även servicen runt omkring. Med den kunskap vi har kan våra medarbetare ställa rätt frågor till kunderna, så att de får den bästa lösningen när det gäller kontor och boende.