Nyheter

Nya affärer för SARSYS-ASFT till Istanbuls flygplats

SARSYS-ASFT AB har tagit två ordrar till ett sammanlagt värde om cirka 1,1 Mkr från Turkiet och Kanada.

  1. Istanbul Grand Airport (IGA), Turkiet. Ordern omfattar 2st ASFT T-5 Trailers. Leverans kommer att ske under Q4, 2019.             
  2. Bridge Association, Quebec, Kanada. Ordern omfattar 1 st T2Go Portabel Friction Tester. Leverans kommer att ske under Q4, 2019.                              

– Det är en glädjande nyhet från Turkiet när en av världens modernaste och största flygplatser, Istanbul Grand Airport (IGA), valt oss som leverantör för deras friktionsmätsystem. IGA är ett prestigeprojekt som invigdes den 29 oktober 2018 och ersatte i april i år helt den tidigare huvudflygplatsen Atatürk Airport (IST). Flygplatsen hanterar i dag 90 miljoner passagerare och är dimensionerad för att kunna hantera det smått otroliga antalet 200 miljoner passagerna per år. Flygplatsen har en uttalad strategi om att vilja ligga i framkant gällande ny teknik. Framöver öppnar detta nya möjligheter för våra övriga produkter, säger VD Fredrik Graflind i en kommentar.

– Vår portabla friktionsmätare T2Go Portable är en annorlunda beställning från Quebec Bridge Association. Här kommer kunden att använda utrustningen för att säkerställa att stadens broar är säkra både för fotgängare och fordon under vinterförhållanden. Detta visar på bredden av möjliga användningsområde för våra produkter, avslutar Fredrik Graflind.