Nyheter

Nya flyglinjer från Berlin och Helsingfors ger ännu bättre access till Åre

Den framgångsrika satsningen på VM-orten Åre fortsätter när easyJet startar upp den tredje direktlinjen till Åre Östersund Airport. Det är tyskar bosatta i området i- och runt Berlin som kommer få betydligt enklare att ta sig till Åre. Flygbolaget Finnair startade under sommaren flyglinjen Helsingfors – Trondheim som går fem dagar i veckan, vilket förbättrar tillgängligheten avsevärt för finska skidgäster.

– Det här är ett tydligt kvitto på ett stort intresse från utlandet att besöka regionen och att Åre som varumärke och skidort är väldigt attraktiv, säger Niclas Sjögren Berg, destinationschef SkiStar Åre.

Utöver den nya flyglinjen från Berlin flyger nu easyJet både från London Gatwick, Köpenhamn Kastrup och Berlin Tegel Airport till Åre Östersund Airport som nu börjar bli en etablerad nod i easyJets linjekarta. Flyglinjen med Finnair från Helsingfors till Trondheims flygplats Værnes trafikeras måndag, onsdag, torsdag, fredag och söndag hela vintern.

– Det känns oerhört spännande att kunna presentera en direktlinje från Helsingfors på finska marknaden. Åre är ett etablerat varumärke och en känd skidort i Finland. Under VM 2019 fick vi mycket uppmärksamhet i vårt finska grannland så förväntan på fler finska gäster är nu stor, avslutar Niclas Sjögren Berg, destinationschef SkiStar Åre.

Med tågstationen mitt i byn och två flygplatser inom transferavstånd finns bra access till Åre, oavsett om man reser från utlandet eller mellersta och södra Sverige. Väljer man bil så har Fortum Charge & Drive installerat 40 stycken laddplatser för elbilar och laddhybrider. Dessa laddstolpar är fördelade på 3 stycken parkeringar- 7 laddstolpar i Duved, 8 laddstolpar vid liften ”VM-8:an” och 5 laddstolpar vid Rödkulleliften.

Fakta – transportsätt till Åre:
Med nattåget anländer du till Åre lagom till liften öppnar. SJ och Snälltåget har avgångar från Malmö och Göteborg och gör flera stopp längs vägen för påstigning.

BRAflyg flyger från Stockholm (Bromma Airport), Göteborg (Landvetter Airport) och Malmö (Sturup Airport) till Åre (Åre Östersund Airport)

Norweigan flyger från Arlanda torsdagar och söndagar under vintern till Åre (Åre Östersund Airport)

easyJet flyger från London, Köpenhamn och Berlin till Åre (Åre Östersund Airport)

SAS flyger från Stockholm (Arlanda Airport) till Åre (Åre Östersund Airport) samt Köpenhamn (Kastrup Airport) – Trondheim (Trondheim Airport Værnes). SAS flyger också från Stockholm (Arlanda Airport) till Trondheim (Trondheim Airport Værnes) under vintern.

Finnair flyger från Helsingfors till SAS flyger Köpenhamn (Kastrup Airport) – Trondheim (Trondheim Airport Værnes).

Norweigan flyger dagligen och året runt från många städer till Trondheim (Trondheim Airport Værnes).