Nyheter

Viking XPRS passagerarantal i augusti slår alla tiders rekord

Den ökade efterfrågan på Tallinnresor syntes som en klar ökning i Viking Lines passagerarantal under sommaren. Passagerarantalet på M/S Viking XPRS, som regelbundet trafikerar rutten, nådde under sommaren en ny milstolpe och överskred 600 000 passagerare. I augusti nådde XPRS med sina 209 934 passagerare ett nytt alla tiders rekord för fartyget.

Viking XPRS, som i år trafikerat rutten Helsingfors–Tallinn i en tätare takt än tidigare somrar började trafikera i april 2008. Lördagen den 1 september firade man den 20:e miljonte passageraren ombord.

– Efterfrågan på Tallinnresor är naturligtvis särskilt livlig just sommartid. De ökade passagerarantalen är säkert delvis också en följd av det ökade intresset för närturism. Vår snabba XPRS ger resenärerna en behaglig reseupplevelse, underhållning och mångsidiga shoppingmöjligheter, berättar Viking Lines marknadsföringsdirektör Kaj Takolander.

I sommartrafiken till Tallinn går utöver Viking XPRS även fartygen M/S Mariella och M/S Gabriella från rutten Helsingfors–Stockholm. Under den gångna sommaren har de transporterat sammanlagt 175 693 passagerare mellan Helsingfors och Tallinn. Passagerarantalet var det högsta på fem år.