Nyheter

SEAT Dealer Team – PWR Racing tog kommandot direkt från start

SEAT Dealer Team – PWR Racing tog kommandot direkt från start när TCR Scandinavia gästade Jyllandsringen i Danmark. Mästerskapsledaren Robert Dahlgren var snabbast i alla testpass och tog på lördag eftermiddag pole position till söndagens huvudheat.

Bedriften betydde Dahlgrens fjärde pole position för säsongen och utökad mästerskapsledning. Mikaela Åhlin-Kottulinsky tog sig vidare till Q2 men fick det inte riktigt att stämma på den 2,4 km långa danska banan. P7 blev slutresultatet.

– Det var länge sedan jag tävlade på Jyllandsringen, men jag trivs här och teamet har verkligen fått till vår CUPRA TCR för den här banan, sa Robert Dahlgren efter kvalet.

Under söndagens första heat tog Dahlgren direkt kommandot från första startruta och byggde snabbt upp en lucka till de jagande förarna. När målflaggen föll skrevs Dahlgrens ledning till drygt åtta sekunder, en oerhört övertygande seger. Mikaela som startade heatet från ruta sju fick fightas om positionerna hela vägen in i mål. En tidig omkörning innebar att hon korsade mållinjen som sjätte bil.

– Vi hade inte riktigt pacen i kvalet för att slåss i toppen. Men under första heatet kändes bilen betydligt bättre och P6 var okej med tanke på förutsättningarna, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

Till heat två med omvänd startordning fick Dahlgren utgå från sjätte ruta. Därifrån jobbade han sig bestämt och metodiskt upp till en fjärdeplats. Där pressade han framförvarande bil hårt ända fram till sista varvet och lyckades till slut ta sig upp på en tredjeplats i mål. Mikaela visade prov på högre fart än under första heatet och tog sig upp från sjunde plats till femte vid målflagg.

– Vi har haft en nästintill perfekt helg. Jag är oerhört stolt över hela teamet och det vi presterat tillsammans på Jyllandsringen. Vi plockar med oss en massa viktiga poäng inför finalen på Mantorp Park i oktober, säger Robert Dahlgren.

– Det har varit en både kämpig och motig helg där ingenting kommit gratis. Men vi har jobbat hårt som ett team, lärt och förbättrat oss kontinuerligt hela tiden, det är jag både stolt och glad över, säger Mikaela Åhlin-Kottulinsky.

– Vi på CUPRA och SEAT Sverige gratulerar teamet till en stark helg! Nu ser vi fram emot finalen på Mantorp Park och förhoppningsvis ännu en mästerskapstitel till CUPRA, säger Per Brinkenberg, märkeschef på CUPRA och SEAT Sverige.

Dahlgren leder fortsatt mästerskapet när teamet nu omgrupper inför finalen på Mantorp Park den 4-5 oktober.