Nyheter

BMW visar upp nyheter på IAA Cars i Frankfurt

Under den internationella mässan IAA Cars 2019, i Frankfurt den 12–22 september, kan besökarna ta del av de senaste produktnyheterna bland BMW:s breda utbud, men även få en försmak på ny teknik som kommer att prägla morgondagens privatbilsmarknad.

Framtidens körglädje är temat för BMW:s närvaro på IAA Cars. Under mässan presenteras en rad nyheter, som är resultatet av biltillverkarens NUMBER ONE > NEXT-strategi och som demonstrerar BMW:s innovationskraft inom de framtidsområden som samlas inom D+ACES-paraplyet (Design, Automatiserad körning, Connectivity, Elektrifiering och Services).

BMW Concept 4
Nya BMW Concept 4 är BMW:s tolkning av framtidens coupé. Distinkta njurar, markanta luftintag och skulpterade ytor ger en omedelbar känsla av bilens prestanda. Bilens form och design refererar till legendariska klassiker såsom BMW 328 och BMW 3.0 CSi, och kastar ljus på BMW:s långa, framgångsrika historia i skapandet av högkvalitativa coupéer.

– BMW Concept 4 förkroppsligar BMW:s estetiska essens. Den kombinerar perfekta proportioner med träffsäker design, säger Adrian van Hooydonk, Senior Vice President på BMW Group Design.

Nya BMW i Hydrogen NEXT
Som en av pionjärerna inom elektrisk mobilitet rustar sig nu BMW Group inför de oräkneliga utmaningarna inom framtidens mobilitet. Detta syns tydligt i utvecklandet av bränslecellsbilen, BMW i Hydrogen NEXT, som besökarna av IAA Cars kommer få uppleva. År 2022 planerar BMW Group att kunna presentera nästa generations bränslecellsdrivsystem i en mindre serie, baserat på nuvarande BMW X5. BMW Group kan komma att börja erbjuda bränslecellsbilar år 2025 som tidigast, men tiden för lansering beror på marknadens efterfrågan och andra övergripande faktorer. Bland annat krävs en stabil vätgasinfrastruktur, som idag i de flesta länder endast är i utvecklingsfas.

Världspremiär för nya BMW X6
Debut för tredje generationen av den ursprungliga Sports Activity Coupe (SAC). BMW X6 kombinerar mångsidigheten i en X-modell med estetiken hos en BMW Coupe. Visuellt utmärks BMW X6 bland annat av tillvalen BMW Laserlight och de upplysta BMW-njurarna. BMW X6 når marknaden i november 2019 och kommer med fyra valbara motoralternativ, inklusive två M-modeller.

Premiär för nya BMW 1-serien
Tredje generationen av 1-serien fortsätter att vara ledande inom sin klass tack vare kraftfulla motorer och den allra senaste tekniken i chassi och kontrollsystem. Två modellvarianter är försedda med intelligent fyrhjulsdrift genom BMW xDrive och toppmodellen BMW M135i xDrive har en maxeffekt på 306 hästkrafter. Nya 1-serien lanseras den 28 september 2019.

Premiär för nya BMW 8-serie Gran Coupé
Den senaste pusselbiten i en pågående produktoffensiv inom lyxsegmentet i form av en fyradörrars sportbil med en nervkittlande desing och exklusiv, rymlig atmosfär. Lansering sker i september 2019 med tre valbara motoralternativ med antingen fyrhjuls- eller bakhjulsdrift.

Premiär för nya BMW M8 Coupé och nya BMW M8 Cabriolet
BMW M GmbH har inlett en ny offensiv mot lyxbilsmarknaden med nya högpresterande sportbilar. Dessa är försedda med V8-motorer med 625 hästkrafter, M TwinPower Turbo-teknik och högvarvskoncept, åttastegad M Steptronic-växellåda, M xDrive fyrhjulsdrift och Active M diffbromsar.

Premiär för nya BMW 3-serie Touring
Den sjätte generationen av 3-serie Touring tar till den allra senaste motor- och chassitekniken för att befästa sin ställning i klassen som den främste inom kördynamik och snabbhet. Lansering sker den 28 september 2019, med en plug-in hybrid-variant som ansluter till utbudet sommaren 2020.

Premiär för nya BMW X1
Nya BMW X1 har försetts med omarbetad design och utförliga uppgraderingar av motor och växellåda, och kommer med ett brett utbud av modellvarianter där en plug-in hybrid tillkommer våren 2020.

Premiär för BMW Vision M NEXT
Besökarna ges en också försmak på den elektrifierade framtiden för BMW M. En sportbil i form av en plug-in hybrid med 600 hästkrafter som tar bilen från 0–100 km/h på tre sekunder och en räckvidd med elmotorn på 100 km för helt utsläppsfri körning.