Nyheter

Panasonic presenterar TOUGHBOOK 55

Panasonics nya TOUGHBOOK 55 sätter en helt ny standard för semi-robusta bärbara datorer, med ökad produktivitet, flexibilitet och hållbarhet. Trots sin eleganta utformning och lätta vikt är den stryktålig, kraftfull och tillräckligt ruggad för att stå pall för en hektiskt arbetsdag.

Samtidigt kan användaren, för första gången, anpassa enheten efter vilka uppgifter som väntar för dagen, genom att via TOUGHBOOK Universal Bay-funktionen t ex tillföra nya grafikalternativ, en smartcard-läsare, extra minne eller en DVD/Blu-Ray-enhet.

– TOUGHBOOK 55 är en “game changer”, som lyfter semi-robusta bärbara datorer till nya nivåer när det kommer till flexibilitet, produktivitet och hållbarhet, säger Jan Kaempfer, Marknadschef för Panasonic Computer Product Solutions. Användarna kan skräddarsy sin enhet i farten, så att den hela tiden passar deras arbetsbehov. Dessutom reduceras koldioxidavtrycket, eftersom det är möjligt att reparera och ersätta enskilda delar, snarare än att behöva kasta eller skicka hela enheten för reparation om en del går sönder, säger Jan Kaempfer.

Trots att den bara väger 2,08 kilo är TOUGHBOOK 55 flexiblare, snabbare, säkrare, robustare och mer långlivad än sin föregångare. Den har utrustats med ett förbättrat Ingress Protection Rating- skydd (IP53) mot damm och vatten och klarar av fall från upp till 91 cm (enligt militärstandarden MIL-STD810H). Även dess driftkapacitet vid extrema väderförhållanden har förbättrats och enheten fungerar smidigt i temperaturer från -20 °C till + 60 °C.

Dessutom är TOUGHBOOK 55 lätt att docka i bilen, samt har en effektiv röstigenkänningsfunktion och förbättrad högtalarförmåga som är anpassad för användning i bullriga miljöer. Enhetens pekskärm kan användas både med och utan handskar.

Pris och tillgänglighet
TOUGHBOOK 55 finns tillgänglig från september 2019 i tre olika versioner – HD, Full-HD och Full-HD Touch Screen, till ett vägledande rekommenderat startpris från 1988 Euro, exklusive moms.

Bild: Panasonic