Nyheter

Racing och konceptbilar

Med start på Frankfurt Motor Show (IAA) som äger rum från 10–22 september ger Hyundai Motor en exklusiv inblick i framtidens mobilitet. Biltillverkaren presenterar EV Concept 45, en helt ny elektrisk konceptbil som förkroppsligar och förmedlar känslan av hur framtida elbilar kommer vara designade. Hyundai Motorsport lanserar också sin första helt eldrivna bil för racing – Veloster N ETCR. Samtidigt firar Hyundai världspremiären av helt nya i10.

Från att en gång bara vara ett transportmedel har konceptet bil aldrig slutat förändra sig och integreras alltmer med våra vardagliga liv. Under årets IAA illustrerar Hyundai Motor sin strategi för personligt kundanpassad bilupplevelse i framtidens elektrifierade bilar. Hyundai presenterar hur framtidens fordon kommer ge ägarna mer frihet att designa sina bilar beroende på hur de vill sitta på ett sätt som kan liknas med hur människor inreder sina hem för att passa deras livsstil.

Det nya konceptet accentuerar den framåtlutade designlinjen samtidigt som den utforskar utvecklingen av Hyundais designkoncept ”Sensous Sportiness”. ”Sensous står för de förbättrade känslomässiga värden som kunder kan uppleva genom design. ”Sportiness” symboliserar beslutsamheten att implementera dessa värden genom innovativa mobilitetslösningar.

– Vi är glada över att än en gång få visa upp ett antal spännande produktlanseringar tillsammans med vår vision om framtidens mobilitetslösningar här på IAA, vår hemmamässa, säger Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product på Hyundai Motor Europe. Med lanseringen av vår EV Concept 45 och den första helt elektrifierade bilden för racing, visar vi än en gång varför Hyundai är i framkant när det gäller eko-mobilitet.

Hyundai presenterar en milstolpe för elektrifiering av framtidens motorsport
Hyundai Motorsport (HMSG) använder IAA:s första pressdag som plattform för att exklusivt avtäcka sin första helt elektrifierade bil för banracing, designad och byggd på företagets högkvarter i Alzenau. Veloster N ETCR introducerar en ny era inom racing där elektrifierade bilar blir en av huvudpelarna för Hyundai Motorsport. Hyundais nya, spännande modeller förkroppsligar kombinationen av kraftfulla och sportiga bilar med alternativa energikällor.

Hyundai presenterar också den senaste funktionen inom utsläppsfri elektrisk laddning. Baserad på företagets bränslecellsteknologi är Hyundai Generator en mobil laddstation för elbilar. Laddningssystemet består av två bränslecellsstackar som drivs av vätgas och resulterar i ett miljövänligt laddningssystem.

Helt Nya Hyundai i10
Hyundai firar den publika världspremiären av helt nya i10 på IAA. Det är den koreanska bil-tillverkarens senaste tillskott till i-familjen och en nyckelspelare för Hyundai i Europa. Det är också den säkraste och mest uppkopplade bilen i sin klass.

Helt nya i10 har inte bara fått en helt ny look och dynamisk design utan även en mängd uppkopplade funktioner, inklusive Connected Car och Bluelink. Funktioner som gör den klassledande inom segmentet. Helt nya i10 förkroppsligar Hyundais kärnvärden och kombinerar två av dess huvudpelare; Assurance och Performance. Det är en bil som är helt designad och byggd i Europa för Europa och förkroppsligar Hyundais strategi för att göra demokratisera mobilitet med bibehållet höga standarder.

Förutom standardmodellen avtäcks också nya i10 N Line. Den tredje modellen efter i30 och Tucson som utrustas med N Line-paketet. N Line erbjuder design- och prestandaförbättringar som en viktig del av Hyundais modellstrategi.

Nya Kona Hybrid och nya IONIQ Electric
Genom att redan idag ha levererat en omfattande flotta miljöbilar till som andra tillverkare bara pratar om, är Hyundai världsledande inom framtidens mobilitet. Varumärket erbjuder det bredaste utbudet av elektrifierade drivlinor och har redan sålt över 600 000 elektrifierade bilar globalt. Besökare på IAA kan på plats få uppleva de senaste medlemmarna inom företagets miljöflotta, nya Kona Hybrid och nya IONIQ Electric. Modeller som båda finns att beskåda under mässan.

Mer detaljerad information om respektive bilmodell, svenska priser och lanseringsdatum följer.