Nyheter

Bring Danmark växer med Logicenters

I våras togs första spadtaget för Logicenters moderna crossdockanläggning på 14 872 kvm utanför Köpenhamn i Danmark. Då meddelades det att Bring Danmark skulle hyra drygt 70 procent av fastigheten. Nu står det dock klart att Bring utökar och hyr hela anläggningens yta.

I februari 2019 skrevs ett avtal mellan Logicenters och Bring Danmark avseende uthyrning av 11 160 kvm logistikyta i en modern crossdockanläggning i Greve, Danmark. Månaden därpå togs första spadtaget för den nya anläggningen. Nu står det klart att Bring kommer hyra fastighetens totala yta på 14 872 kvm istället för den tidigare aviserade storleken.
Därmed utökar företaget sin logistiskyta i fastigheten med drygt 30 procent.

– Det är glädjande att Brings satsning på e-handeln har gett så pass goda resultat att de redan innan logistikanläggningens färdigställning utökar sin logistikyta. För Logicenters del är det viktigt att kunna förutse våra kunders framtida behov för att kunna tillgodose dessa när de uppstår. Detta är bevis på att vår flexibla affärsmodell stöder våra kunder i deras tillväxt, säger Matthias Kettelhoit, Head of Logicenters.

Den moderna crossdockanläggningen kommer att ha en tydlig miljöprofil och ska utrustas med solceller på taket. Sortering kommer att kunna ske i två lager då byggnaden blir cirka 12 meter hög. Även personalens säkerhet är prioriterad genom en gångbro från parkeringen till kontoret. Anläggningen är under uppförande och beräknas färdigställas under 2020.

– Det är roligt att se att efterfrågan för vår e-handelssatsningen har överstigit våra förväntningar, vilket har resulterat i vårt behov av en större logistikyta. På Logicenters sida har man varit mycket tillmötesgående i att möta våra logistiska behov och krav på hållbarhet. Som hyresgäst känns det därmed tryggt att ha Logicenters som fastighetsägare, säger Jens Rom, Managing Director på Bring Danmark.

Bild: Logicenters