Nyheter

Nya flyglinjer till Sälen & Trysil i vinter

Nu är det klart: BRA adderar ytterligare sex svenska orter till listan av möjliga att flyga ifrån till Sveriges och Norges största skidorter. Från Visby, Trollhättan, Ronneby, Kalmar, Kristianstad och Halmstad flyger man via Stockholm Bromma till Skandinaviska fjällvärlden.

– Det är oerhört kul att ännu fler Svenskar får enklare access till våra skidorter Sälen och Trysil. Med flyg och den korta transfern från flygplatsen till våra skidområden kommer fjällvärlden närmare, säger Linda Morell, PR Chef på SkiStar.  

Till Sälen och Trysil från nästan alla orter blir det möjligt att flyga på torsdagar och söndagar från den 22 december. Till Sälen-Trysil från Bromma tar det 65 minuter och på Bromma blir tiden för flygbyte mellan 20 minuter och någon timma beroende på resdag och ort. I anslutning till ankomster och avgångar finns busstransport att förboka online med korta restider till Hundfjället, 10 min, till Tandådalen: 15 min, till Högfjället: 20 min, till Lindvallen: 25 min, till Trysil: 40 min.

– Det här betyder att vi just nu redan från första vintern har tolv möjliga flyglinjer med BRA till Sälen och Trysil. Till det har vi också två direktflyg från Danmark och en direktlinje från London med SAS. Det här ger enorma möjligheter för våra långväga gäster, avslutar Linda Morell. 

Sedan tidigare är det möjligt att boka direktflyg med BRA till Skandinaviens största skidområde Sälen Trysil från Stockholm Bromma, Göteborg, Malmö, Ängelholm och Växjö. I samarbete med Finnair som idag flyger mellan Bromma och Helsingfors blir det i vinter även möjligt att boka flyg från Helsingfors till Sälen-Trysil via Bromma.

Merparten av flygningarna till Sälen-Trysil från Bromma kommer att genomföras med BRAs moderna och klimateffektiva propellerflygplan från ATR. Alla utsläpp från BRA klimatkompenseras alltid av flygbolaget utan extra kostnad för de som reser. De som önskar kan dessutom välja att boka BRA Miljö Class som inkluderar biobränsle.

Den 28 december startar SAS flyglinjen från London Heathrow Airport som kommer att trafikeras på lördagar med en flygtid på drygt 2 timmar. Söndagen den 29 december startar SAS flyglinjerna från Köpenhamn och Ålborg. Sträckan Köpenhamn till Scandinavian Mountains Airport trafikeras på torsdagar och söndagar med en flygtid beräknad till 1 timme och 20 minuter. Ålborg trafikeras på söndagar och har samma flygtid. De nya linjerna kommer att flygas med SAS nya Airbus 320neo-flygplan, som är marknadens tystaste och mest bränslesnåla plan och reducerar koldioxidutsläppen med upp till 18 procent.

PÅ bilden: Terminalbyggnaden som är 9 500 kvm har fyra gater och innehåller bl.a. café, taxfreebutik och shop