Nyheter

Full fart på Entreprenad Live

I dag öppnade maskinmässan Entreprenad Live på Ring Knutstorp i Skåne. Torsdag, fredag och lördag visar branschen upp sig för maskinentreprenörer och andra intresserade.

Av Lars-Olof Tandberg

En av utställarna på årets mässa är Lännen Tractors, som visar den nya 50-serien av Lundberg redskapsbärare. Nytt är bland annat steg 5-motorer och förbättrad sittkomfort i hytten. Display och CAN-bussystemet har uppdaterats för att göra det lättare att hantera maskinernas inställningar.

– Det går att förinställa hydraulflöde och annat för olika redskap. När föraren byter redskap är det bara att trycka på en knapp, så är alla inställningar klara. Det är särskilt bra om du har flera förare på samma maskin, säger Sonny Tornäs som är försäljningsansvarig på Lännen Tractors AB.

Den näst största maskinen i nya 50-serien är Lundberg 6250. Den har bland annat fått en större hydraulpump som ger 200 liter per minut, jämfört med den tidigare modellen som gav 160 minutliter.

Maskinens lastare är starkare än föregångaren, som klarade en maxlast på 3,7 ton i nedre läge och 5,7 ton i högsta läget. Nya 6250 klarar samma vikt i högläget, men har ökad kapacitet med 4,7 ton i nedre läget.

Bilden:
Sonny Tornäs, försäljningsansvarig på Lännen Tractors AB.