Nyheter

Byggstart för utbyggnaden av Rustas centrallager i Norrköping

Idag togs första spadtaget för den nya delen av Rustas centrallager i Norrköping. Anläggningen planeras att kunna tas i drift hösten 2021.

Rustas verksamhet omfattar idag över 150 varuhus i fyra olika länder. Navet i logistikkedjan är Rustas distributionscentral i Norrköping. Under kommande år räknar Rusta med att expandera ytterligare, varför det ses som strategiskt viktigt att öka kapaciteten för centrallagret på Malmölandet i Norrköping.

– Vi gläds med Rustas goda framsteg och uppskattar att bolaget vill fortsätta att utvecklas i Norrköping. Med den här utbyggnationen kommer Rusta bli en ännu viktigare arbetsgivare i kommunen, likväl som en än viktigare aktör för Norrköpings hamn, säger Pontus Lindblom, näringslivsdirektör i Norrköpings kommun.

I dag sysselsätter Rustas lager omkring 300 medarbetare och har en total lageryta på närmare 120 000 kvadratmeter, som enligt byggplanerna nu utökas med ytterligare 69 000 kvadratmeter. Expansionen av lagret väntas inledningsvis skapa ett femtiotal nya arbetstillfällen, både i samband med själva utbyggnaden och när det nya lagret står färdigt.

– Med Rustas kraftiga tillväxttakt krävs fortsatta satsningar på logistikkedjan. Den befintliga infrastrukturen kombinerat med det geografiska läget gör det idealiskt för oss att expandera ytterligare här i Norrköping. Vi ser fram emot att dessutom kunna skapa fler arbetstillfällen för Norrköpingsborna, säger Göran Westerberg, vd på Rusta.

– Vi är glada över att Rusta väljer att satsa i Norrköping. Ett gott samarbete mellan kommunen och företaget kommer nu på sikt att bland annat resultera i ett stort antal nya arbetstillfällen. Det betyder att ännu fler personer i Norrköping får möjligheten att kunna stiga upp på morgonen och gå till jobbet, bli en del av en helhet och tjäna pengar, vilket känns väldigt bra, säger Kikki Liljeblad (S), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen.

Fakta:
Rusta etablerades 1986 och har i dag varuhus i Sverige, Norge, Tyskland och Finland. Med över 150 varuhus är Rusta är numera den ledande aktören i Norden inom bred lågprishandel.

Rustas nya lagerdel i Norrköping:
Omfattar total 69 000 kvm
Dimensionerat för 300 anställda
Drivs med: bergvärme samt grön el