Nyheter

Stor militärövning i Västerås hamn

Mellan den 16 och 22 september kommer det att vara en militär övning på flera platser i Västerås, bland annat Västerås hamn. Omkring 1000 soldater, fordon, hundar, båtar och flygplan ska vara med och öva.

För Mälarhamnar i Västerås kommer övningen innebära att militär personal och fordon rör sig i och runt hamnområdet. På vattnet i och kring hamnen kommer sjögående enheter att verka med stridsbåtar. Huvuddelen av Hemvärnets personal kommer att öva mellan torsdag och lördag.

Under Hemvärnets övning passar även Västerås stad, Mälarenergi, Mälarhamnar, Västerås Flygplats, Mälardalens Brand och Räddningsförbund, Polisen, Region Västmanland, Länsstyrelsen med flera på att öva. Flera aktörer tränar tillsammans på att praktiskt och teoretiskt öva på samverkan och stöd till Försvarsmakten samt öva på att hantera olika typer av samhällsstörningar.

Foto: Tommy Olsson