Nyheter

Bolt presenterar Green Plan – ska göra företagets körningar koldioxidneutrala

Bolt är Europas ledande transportapp och kommer genom klimatkompensering att börja neutralisera utsläppen från sina körningar i Europa. Det här är en del i Bolts större miljösatsning som går under namnet “Green Plan”.

Initiativet till att bli koldioxidneutrala kommer att vara en del av en mångmiljonsatsning som kommer att fortsätta växa i takt med att företaget växer. Satsningen gör Bolt till det största app-baserade transportbolaget i Europa som klimatkompenserar på eget bevåg.

Bolt kommer i fortsättningen att klimatkompensera för alla sina körningar i Armenien, Australien, Azerbaijan, Tjeckien, Kroatien, Cypern, Estland, Finland, Frankrike, Georgien, Ungern, Kazakstan, Litauen, Lettland, Malta, Polen, Portugal, Rumänien, Ryssland, Serbien, Slovakien, Sverige, Ukraina och Storbritannien.

Initiativet “Green Plan” innehåller ett flertal miljömål:
● Att minska Bolts utsläpp av CO₂ med åtminstone 5 miljoner ton till år 2025.
● Att minska europeiska CO₂-utsläpp genom att erbjuda sina användare flera gröna
transportmöjligheter.
● Att kompensera utsläppen från Bolts globala kontor, med början år 2020.
● Att skapa grönare städer genom att introducera elsparkcyklar i fler städer och
möjliggöra för Boltanvändare att kunna donera och bidra till gröna initiativ.

Tillsammans med ett flertal Estländska techföretag åtar sig Bolt idag, på Tallin Digital Summit
ett Tekniskt Grönt Löfte, där de lovar att reducera sitt miljöavtryck och bidra till att lösa miljöutmaningar. Detta inkluderar att utbilda och engagera sina användare i ämnen som handlar om mänsklig miljöpåverkan. På konferensen Tallin Digital Summit samlas ett flertal partiledare och ministrar från digitalt intresserade länder.

Markus Villig, CEO and founder of Bolt:
– Låt oss prata ren fakta, klimatförändringar är på allvar och växthusgasutsläppen är den största orsaken till det. Eftersom Bolt är en del av ekosystemet måste vi ta ansvar för att vara en del av lösningen. Vi arbetar varje dag med att påskynda övergången till delade transporter och miljövänliga alternativ, så som elbilar, cyklar, elscootrar och andra fordon som ännu inte finns på marknaden. Övergången sker dock inte tillräckligt snabbt, så ser verkligheten ut.

– Medan vi på Bolt arbetar för att minska utsläpp genom att introducera delade och eldrivna fordon i vår app, så kommer vi även, med start redan idag att börja klimatkompensera för våra resor. Vi vill använda detta som en drivkraft i företaget, för att kunna påskynda en förändring.

– Vi sitter i en unik position som kan vara med och påverka och agera som en drivkraft för förändring, både utanför i inom vår bransch. Förhoppningen är att vårt ställningstagande kommer att föregå som ett gott exempel för andra företag att eftersträva och följa. Vi måste alla dela ansvaret för att en förbättring ska ske.

Bolt kommer att samarbeta med Natural Capital Partners, ett företag som förser företag världen över med koldioxidneutrala åtgärder. De driver sin verksamhet med transparens och en försäkran om att deras åtgärder och produkter är tydliga och av högsta kvalitet.

Jonathan Shopley, Managing Director, External Affairs at Natural Capital Partners:
– Koldioxidneutrala åtgärder blir allt viktigare inom alla branscher för att skyndsamt minska utsläppen, förhindra den globala uppvärmningen och förhindra att världstemperaturen höjs. Vi är glada över att få arbeta med ett så disruptivt företag som Bolt, som vill vara med och skapa en positiv inverkan på vårt klimat.

Bolt har för närvarande 25 miljoner kunder i över 30 länder världen över och har växt till att bli en av Europas och Afrikas ledande on-demand transportplattformer. Förra året blev Bolt det första företaget som slog samman app-baserad taxitjänst och elsparkcyklar i en och samma app, vilket tillåter taxikunderna att snabbare och grönare ta sig genom trånga stadskärnor.

Om Bolt
Bolt, tidigare känt som Taxify, är den ledande europeiska transportplattformen som erbjuder on-demand transport och scooterdelningstjänster. Företagets uppdrag är att göra resor enklare, snabbare och mer tillförlitliga.  Bolt grundades av Markus Villig och är en av de snabbast växande transportplattformarna ivärlden med investerare som Daimler, Didi Chuxing, Korelya Capital och TransferWise medgrundare Taavet Hinrikus. Bolt har över 25 miljoner användare i över 30 länder globalt. www.bolt.eu