Nyheter

Air France-KLM utses till världens mest hållbara flygbolag

Air France-KLM är åter igen världens mest hållbara flygbolag enligt Dow Jones Sustainability Index (DJSI). Sedan indexet instiftades 1999 har KLM varit överlägsen branschledare i kategorin ”Flygbolag” med bland annat tolv år i rad på förstaplatsen.

–Vi är otroligt stolta över att utses till världens mest hållbara flygbolag. Placeringen återspeglar våra ständiga insatser för att skapa en hållbar framtid för flygindustrin. Vi försöker ständigt utmana oss själva och branschen. Placeringen är ett resultat av flera betydande insatser säger Paul Terstegge, Nordenchef Air France-KLM.

KLM jobbar hårt för att minska sitt klimatavtryck, bland annat genom att utveckla och forska kring nya flygplan, vara pionjärer när det kommer till hållbart flygbränsle och göra det enkelt att klimatkompensera. Men även när det kommer till anpassning genom hela kedjan, som att sopsortera allt avfall ombord och utveckla en helt ny teknik som minskar vattenåtgången med 85 procent när flygplan tvättas.

Ett annat led i KLM:s hållbarhetsarbete är att minska antalet korttidsflygningar. Från och med den 29 mars 2020 kommer KLM att ersätta en av sina dagliga turer mellan Bryssel och Amsterdam Airport Schiphol med platser ombord på Thalys höghastighetståg.

Beslutet att minska flygfrekvensen från fem till fyra flygningar per dag på rutten Bryssel-Schiphol, i kombination med den förbättrade Air&Rail-produkten ombord på Thalys, är ett ytterligare bevis på flygbolagets arbete för en hållbar framtid för flygindustrin.

Dow Jones Sustainability Index (DJSI):
DJSI tillämpar en så kallad ”bäst i klassen”-praxis för att erkänna företag inom olika sektorer som överträffar konkurrenter när det gäller hållbarhetsindikatorer. Varje år inbjuder RobecoSAM mer än 3 000 börsnoterade företag, inklusive 800 företag på tillväxtmarknader, att rapportera in sina hållbarhetsinitiativ.

För mer information om KLM:s hållbarhetsinitiativ, https://flyresponsibly.klm.com/