Nyheter

OutSystems och Solita inleder low-code samarbete i Sverige

Globala marknadsledaren inom applikationsutveckling med low-code, OutSystems, och Solita, ett nordiskt konsultföretag, inleder samarbete på den svenska och finska marknaden. Genom att arbeta tillsammans med low-code underlättar man för innovationer samt påskyndar den digitala transformationen hos svenska företag med hjälp av snabb och kostnadseffektiv applikationsutveckling.

OutSystems skapar plattformar för applikationsutveckling och är marknadsledande inom branschen. Low-code plattformen innehåller färdiga komponenter och verktyg som gör det möjligt för användarna att utveckla applikationer snabbt, säkert och enkelt med visuella verktyg. Forskningsföretaget Gartner utsåg OutSystems till marknadsledande inom low-code i sin magiska kvadrant för augusti 2019 för Enterprise Low-Code Application Platform study. År 2024 förutspår Gartner att mer än 65 procent av applikationerna kommer att byggas på verktyg och plattformar med low-code.

– OutSystems och low-code tas emot bra i Sverige och vi ser en växande efterfrågan med ökat intresse från kunder och partners. Vi letar efter partners i vårt ekosystem som kan bygga och implementera systems som skapar värde för våra kunder. Solita har denna förmåga, vilket framgår av företagets starka tillväxt och det stora antalet nöjda kunder i Norden, säger Jörgen Simon, chef för OutSystems Partnerverksamhet in Norden.

Solitas mål är att bli Nordens ledande teknik-, strategi- och designföretag. De vill hjälpa sina kunder att bygga nya datadrivna affärer, automatisera sin verksamhet och förutsäga konsumentbehov baserade på data. I maj förvärvade Solita Sparks, ett välkänt svenskt it-konsultföretag vars kärnverksamhet är att öka kundens framgång och konkurrenskraft genom data och analys.

– Modern low-code applikationsutveckling är fortfarande relativt nytt på marknaden, men dess roll i företagens digitala transformation är central. Därför kommer det att vara en viktig del av verktygslådan för applikationsutvecklare i framtiden. Med low-code kan vi kombinera data och ny affärsplanering på ett mer kostnadseffektivt och snabbare sätt. Som ett marknadsledande low-codeföretag är OutSystems en viktig partner för oss när det gäller att utveckla vår verksamhet i Sverige, säger Timo Honko från Solita, vice VD för utveckling, utveckling.

OutSystems low-code plattform stöder ett brett utbud av företagsapplikationer. Det används för att modernisera affärskritiska system som Legacy ERP och CRM-system, för att utveckla mobil- och webbapplikationer och för att förbättra kundupplevelsen, såsom online banking och olika självbetjänings applikationer.

OutSystems har sitt stora europeiska kundevent “NextStep” in Amsterdam den 29 & 30 oktober och det förväntas fler än 2000 deltagare.