Nyheter

Congrid vidare i två tävlingar

Congrid har fått glada nyheter. Den finska byggkvalitets- och säkerhetsprogramvaran gick vidare i två tävlingar i byggbranschen som arrangeras i Storbritannien. Den första tävlingen någonsin i Building Innovation Awards som går av stapeln i Manchester den 23 oktober.

Congrid siktar på seger i tävlingskategorin Bästa Teknologipartner. Syftet med tävlingen är att främja byggbranschen i Storbritannien samt att lyfta fram framgångar och nya perspektiv på hur branschen borde utvecklas. Till sluttävlingen valdes föregångare i byggbranschen som främjar branschens digitalisering.

Den andra tävlingen London Construction Awards arrangeras 27 november och har etablerat sig som Londons ledande tävling i byggbranschen och belönar innovationer som främjar byggbranschen i staden. Congrid har nominerats till kandidat i kategorin årets programvara. I båda tävlingarna utgörs juryerna av proffs, organisationer och förbund med djup insikt om den brittiska byggbranschens utveckling och tillväxtmöjligheter.

Byggbranschen hör till Storbritanniens största branscher och inbringar upp till 110 miljarder pund per år. Landet investerar kraftigt i digitalisering av byggbranschen, vilket har lett till en ständigt ökad ström av affärsmodeller med anknytning till teknologi och digitalisering. Allt fler aktörer ser även digitaliseringen som en möjlighet.

Congrids VD Timo Makkonen anser det viktigt att företaget finns med utomlands och främjar finsk kompetens i byggbranschen.

– Under det gångna året har vi aktivt byggt nätverk med branschaktörer samt deltagit i ett flertal olika evenemang i både Finland och utomlands. Det är en ära för oss att sprida finsk know-how om kvalitet och säkerhet ute i världen.

Congrid har utvecklat en digital plattform för administration och övervakning av kvalitetssäkerheten och arbetsskyddet på byggplatser. Systemet är i bruk hos fler än hundra kunder på byggarbetsplatser både i Finland och Sverige.

Congrid grundades 2013 av ett team byggprojektledare som blivit frustrerade med användandet av papper, penna och Excel-filer för att hantera kvaliteten och säkerheten på byggarbetsplatserna. Congrids molnbaserade programvara erbjuder användarna en plattform för hantering av kvalitets- och säkerhetskontroll vid alla byggprojekt, vilket minskar kvalitetskostnaderna, förbättrar säkerheten och maximerar produktiviteten på byggarbetsplatsen samt efter byggprocessen lämpar Congrid sig utmärkt till fastighetsunderhåll och du har alltid tillgång till all information om avslutade projekt digitalt i med några klick. Kunderna är stora byggutvecklare, byggföretag, entreprenörer samt deras underleverantörer i Norden.