Nyheter

Infrea förvärvar Mark & VA i Göteborg AB

Infrea expanderar affärsområdet Mark & Anläggning genom förvärv av Mark & VA i Göteborg AB – leverantör av kompletta tjänster inom mark- och anläggningsarbete.

Försäljningen i Mark & VA i Göteborg uppgick 2018 till drygt 80 Mkr med ett rörelseresultat om 7,3 Mkr. Bolagets kunder är bland annat fastighetsbolag, byggentreprenörer och exploatörer i Västsverige. Medarbetarna är kunniga och engagerade med lång erfarenhet och stort kontaktnät. Bolaget har 16 medarbetare.

– Vi är väldigt glada över att nu få träda in som ny ägare i det välmående Mark & VA i Göteborg. Här finns många år av kunskap som är ovärderlig för att utföra arbetet på kompetent och effektivt sätt, säger Tony Andersson, VD Infrea.

Mark & VA i Göteborg kompletterar Infreas närvaro i det expansiva Västsverige och bidrar till arbetet att långsiktigt bygga en stabil och stark leverantör av infrastruktur. Vidare förstärker Mark & VA våra andra bolag inom segmentet, Tälje Mark AB och Anläggningsgruppen i Skaraborg AB.

– Infrea är en stabil ägare som drivs av entreprenörer vilket kommer att utveckla Mark & VA i Göteborg AB vidare. Våra kundrelationer, projekt och kompetenta medarbetare kommer att fortsätta vara kärnan i vår framgång, säger Martin Berntsson, nuvarande ägare och VD.

Bolaget beräknas tillträdas den 1 oktober 2019 och kommer att ingå i Infreas räkenskaper från den dagen. Förvärvspriset uppgår till 31 Mkr. Förvärvet finansieras med egna medel, 6,2 Mkr i nyemitterade aktier och externa lån. Priset per nyemitterad aktie ska fastställas till den volymviktade genomsnittskursen tjugo handelsdagar före tillträdet. Förvärvet görs genom Infreas dotterbolag, Infrea Mark Holding AB.