Nyheter

Efter nästan 7 års kamp – nu äger ABS Wheels .com

Sedan ABS Wheels gick från verkstad till e-handel har man erövrat fälgbranschen. Företaget är en av Sveriges ledande fälgleverantörer och blivit utnämnd till gasellföretag två år i rad. Nyligen blev ABS Wheels VD, Andie Lahdo utnämnd till årets företagare.

Innan företaget gick från den lilla verkstan runt hörnet till känd e-handlare gjorde man det klassiska misstaget att inte registrera .com.

– Vi trodde aldrig att vi skulle etablera oss utomlands, det låg inte i mina tankar berättar Andie Lahdo.

Redan 2004 hade företaget registrerat abswheels.se men glömt att regga .com. År 2011 bestämmer man sig för att starta en e-handel. 15 månader senare har hemsidan börjat etablera sig i Sverige, det dröjer dock inte lång tid innan domänpirater registrerar .com adressen.

– Ända sen år 2012 har vi kämpat med att få adressen abswheels.com och det har varit alltifrån miljonbelopp till två hundra tusen kronor som piraterna krävt berättar Andie Lahdo.

Mellan perioden 2012 och 2015 försökte ABS Wheels köpa loss namnet genom olika medlingsföretag.

– Det var alltid olika krav på summor och ibland svarade dom inte alls berättar Andie.

År 2016 bestämmer sig företaget för en ny plan, ABS Wheels marknadschef informerar domänkaparen att man inte längre är intresserad. Ett klassikt pokerface scenario.

Mellan perioden 2016 till 2018 slutar man att höra av sig till domänpiraten. ABS Wheels väntar tre år genom att tillslut be en vän köpa namnet privat utan vetskap om att ABS Wheels figurerar i bakgrunden.

Planen går i hamn och ABS Wheels kan idag gladeligen meddela att de äger .com adressen till en bråkdel av ordinarie huvudpris.

– Nu känns allt fantastiskt och vi kommer redan imorgon att påbörja utvecklingen av utländska ABS Wheels avslutar Andie Lahdo, ABS Wheels VD och ägare.