Nyheter

SodaStream stänger ner e-handeln

I samband med Global Climate Strike stänger SodaStream under fredagen ner sin e-handel och kundtjänst. Samtidigt uppmanas samtliga anställda runt om i världen att strejka för klimatet.

SodaStream International Ltd. meddelar att de stänger ner sin globala e-handel och kundtjänst fredagen den 20 september. Detta för att stödja Global Climate Strike som pågår 20 till 27 september. Dessutom uppmanar SodaStreams vd Eyal Shohat samtliga anställda runt om i världen att strejka och delta i lokala aktiviteter under fredagen.

– Klimatkrisen är en akut fråga och kan inte ignoreras längre. Det är vårt ansvar som ledare att lyssna på den unga generationen men också höja deras röst och agera nu. Att bry sig om naturen är en grundpelare i vårt bolag och vi måste leva som vi lär, säger Eyal Shohat, vd, SodaStream. SodaStream som är kända för att bekämpa användningen av engångsplast tar med detta initiativ ännu ett steg för miljön. Från klockan 8.00 på fredag stänger SodaStream ner sin e-handel över hela världen i 24 timmar. De som besöker SodaStreams webbsidor runt om i världen kommer att mötas av följande meddelande ”Global Climate Strike. Vi strejkar i solidaritet med den unga generationen för en bättre framtid och klimaträttvisa för alla. Vi är tillbaka den 21 september.

– Flera av medarbetar runt om i Norden kommer under fredagen delta i klimatstrejken. Plastens negativa inverkan på miljön som går hand i hand med den klimatkris som vi just nu befinner oss i har varit en hjärtefråga för SodaStream i flera decennier. Att delta i initiativet Global Climate Strike känns därför som en självklarhet för oss som företag, säger Jörn Viefhues, nordenchef, SodaStream.

SodaStream är inspirerade av Greta Thunberg och den unga generationen för en bättre framtid.