Nyheter

Visolit ingår ett av sina största avtal: treårigt samarbete med LRF Konsult

LRF Konsult har ingått ett treårigt samarbete med Visolit som får helhetsansvaret för företagets IT-drift. Med en ordersumma på 75 miljoner SEK tillhör avtalet ett av Visolits hittills största.

Med över 75 000 kunder och 1 400medarbetare är LRF Konsult Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag. Företaget har ambitiösa planer på att växa och bredda sitt tjänsteutbud med nya digitala lösningar.

LRF Konsult väljer nu att ingå ett samarbete med Visolit inom bas-IT och applikationsdrift. Det handlar både om molntjänster, optimering och rådgivning kring IT governance – det vill säga hur en verksamhet kan styras så att IT tillför så stort värde som möjligt.

– Som snabbväxande konsultbolag behöver vi en stabil och säker IT-plattform. Det är en grund för att våra medarbetare ska kunna erbjuda de innovativa lösningar som våra kunder kräver, säger Rickard Westlund, VD LRF Konsult.

– Visolit har visat prov på stort engagemang och kompetens i implementationsprojektet vilket är en mycket bra start för vårt samarbete, säger Mikael Holmström, IT-chef LRF Konsult.

Visolit har sedan tidigare långvarig erfarenhet av att leverera IT-lösningar till revisions- och redovisningsbranschen. Bredden i företagets tjänsteutbud, kombinerat med branschkompetensen, var avgörande för LRF Konsults val av leverantör.

– Det känns riktigt bra att bli vald av Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag. Vår starka branschkunskap inom redovisning- och revision och ett genuint intresse för LRF Konsults behov var ett starkt argument för deras beslut. Jag är stolt över att bli vald av en viktig aktör i Sverige, och ser fram emot att bidra till att LRF Konsult blir ännu starkare på marknaden, säger Terje Mjös, koncernchef på Visolit.

Avtalet värderas initialt till totalt 75 miljoner SEK under tre år.

Om LRF Konsult
LRF Konsult är Sveriges största redovisnings- och rådgivningsföretag med 75 000 kunder och 1 400 medarbetare på fler än 130 orter. LRF Konsult erbjuder branschspecifika tjänster inom ekonomi, skatt, juridik, affärsrådgivning och fastighetsförmedling som ger affärsnytta för småföretagare.

Om Visolit
Visolit är en leverantör av kompletta hybrida molntjänster på den nordiska marknaden. Visolit hjälper verksamheter att skapa affärsvärde genom IT. Koncernen har över 1200 anställda på 12 orter i 4 länder och cirka 3000 företag som kunder i Norden. Visolit är certifierade på ISO9001 (kvalitet), ISO 27001 (informationssäkerhet) och ISO 14001 (miljö). Visolit ägs av IK Investment Partners. För mer information se www.visolit.se