Nyheter

Hammerglass expanderar

Hammerglass Automotive ångar vidare i den europeiska entreprenadvärlden och nästa stopp på vägen mot tryggare förarmiljöer och bättre driftsekonomi är Tyskland.

Den svenska skyddsglastillverkaren Hammerglass fortsätter nu sin resa ut i världen och har under förhösten etablerat sig med dotterbolag i Tyskland. Hammerglass Automotive, som är marknadsledande inom segmentet entreprenadmaskiner, finns sedan tidigare med egna bolag i Sverige, Norge och Danmark och med i expansionsplanerna finns ytterligare länder i Europa och övriga världen.

Hammerglass öppnar i Nürnberg
Ansvarig för den affärsmässiga utvecklingen i Tyskland blir Oliver Afsah, som i början av september lämnat sin tjänst på bolaget Thyssenkrupp för att landa på Hammerglass GmbH:s Nürnbergs-kontor.

Redan idag finns Hammerglass etablerat i Tyskland som produkt, men utan en egen säljorganisation. Även om Hammerglass glassystem finns tillgängligt för de flesta varumärken och modeller finns det fortfarande luckor i sortimentet.

– Hammerglass målsättning är att inom kort finnas tillgängliga för samtliga maskinfabrikat – antingen som tillval när kunden köper ny maskin, eller på eftermarknaden när en ruta gått sönder eller om man behöver säkra upp maskinen för tuffare arbetspass, säger Oliver om satsningen i Tyskland.

Oliver kommer att ansvara för den tyska verksamheten och är just nu inne i ett intensivt skede med produktutbildningar och marknadsplanering. Oliver kommer att lägga mycket energi på att bygga relationer med Hammerglass partners och som tysktalande blir kommunikationen enklare.

– Det kommer att vara en stor fördel att jag både finns där kunden är geografiskt och dessutom har språket som modersmål, säger Oliver.

Vilka är dina största utmaningar med Hammerglass Automotive i Tyskland?

– Att får marknaden medveten om att det inte finns några alternativ till Hammerglass, avslutar Oliver med ett leende.

Tillväxt även i Sverige
Det är inte bara i Tyskland som Hammerglass upplever tillväxt utan även på hemmaplan expanderar företaget.

Senast ombord på Hammerglass-skutan i Sverige är:
Hans Andersson, ny Affärsområdesansvarig för Hammerglass Fastighet i Norden.
Magnus Widell, Projektledare Hammerglass Infrastruktur, Sverige
Malin Påhlsson, Konstruktör Hammerglass, Sverige

– Efterfrågan på våra produkter och tjänster innebär hela tiden att vi måste bemanna med rätt resurser på rätt plats. Även om det är svårt att hitta rätt personal har vi än en gång haft turen att hitta riktigt duktiga medarbetare, säger Bengt Nilsson, VD på Hammerglass AB.

Hammerglass startades 2006 och består idag av tre divisioner – Fastighet, Infrastruktur och Automotive. Fastighet arbetar mot fastighets- och säkerhetbranschen och är idag ensamma om att erbjuda okrossbara isolerglas med full isolerglasgaranti till skolor, butiker, industrier med mera. Infrastruktur har utvecklat egna lösningar för okrossbara bullerskärmar, busskurer, resecenter, broar och tunnlar. Automotive säkrar upp förarmiljöer i entreprenadmaskiner och utryckningsfordon. Bolaget omsätter drygt 80 miljoner och har 40 anställda. Ca 30% av omsättningen går på export, där de nordiska länderna, Tyskland och USA/Kanada är störst. Bolaget ägs av VD Bengt Nilsson, LMK Forward AB, NEA Partners AB och av Roy Hansson.