Nyheter

Parkering Malmö installerar biljettlösa parkeringsautomater

Parkering Malmö påbörjar denna vecka installationen av bolagets första biljettlösa parkeringsautomater på tomtmark i Malmö. Inledningsvis är det 8 automater som byts ut på totalt 6 områden, men om allt faller väl ut kommer ytterligare 50 parkeringsautomater att bytas ut före årsskiftet.

Områdena som berörs inledningsvis är:
Sparven, Storgatan
P-huset Monbijou, Spångatan
Badplatsparkeringen, Västra Varvsgatan
Midroc, Jungmansgatan
Midroc, Skeppsgatan
P-huset Godsmagasinet, Citadellsvägen.

När du betalar för parkeringen i de nya parkeringsautomaterna anger du fordonets registreringsnummer via skärmens digitala tangentbord. All information om vad som gäller för parkeringen på ytan, såsom p-avgifter för olika tidpunkter, finns i automaten. Betalningen sker med kort. Biljett eller kvitto skrivs inte ut, men om du vill ha ett kvitto på ditt köp kan du antingen få detta direkt genom att ange din e-postadress i automaten, eller skriva ut det i efterhand via pkvitto.pmalmo.se. Parkeringsvakterna scannar sedan registreringsnumret med en handterminal och får därmed bekräftat om giltig betalning finns för fordonet.

Digital parkering med många fördelar
Fördelarna med de biljettlösa automaterna är bl a att du slipper gå tillbaka till ditt fordon för att lägga parkeringsbiljetten i rutan och du slipper risken med att lappen inte ligger synlig för parkeringsvakten.

−Att ersätta nuvarande betalautomater med biljettlösa automater är ett av många steg i vår plan för att införa digital parkering, berättar Iréne Johnsson projektledare för Digital parkering på Parkering Malmö.

Fler digitala p-tjänster på väg
−Förutom att införa biljettlösa automater, arbetar vi med att övergå från parkeringstillstånd i papper till digitala parkeringstillstånd. För närvarande pågår en testperiod där vi hänvisar en del av våra abonnemangskunder till en nyligen lanserade kundportal, där de själva kan hantera sina parkeringsärenden. Faller testperioden väl ut, kommer vi att introducera samtliga abonnemangskunder till denna tjänst vid årsskiftet, berättar Iréne.