Nyheter

Partille digitaliserar skolorna med hjälp av Visolit

I Partille gör skolorna en bred satsning på digitala hjälpmedel. Det nya samarbetet innebär att kommunen lägger ansvaret för IT-infrastrukturen hos Visolit.

Efter en upphandling tecknar kommunen ett fyraårigt avtal med Visolit till ett värde av cirka 11,5 miljoner kronor. Den första etappen i samarbetet består av en större uppgradering av nätverken på Partilles skolor, vilka utgör den enskilt största verksamheten inom kommunen. Sedan tio år tillbaka har eleverna tillgång till egen dator och med alltmer webbaserade läromedel och stödverktyg ökar behovet av en väldimensionerad och driftsäker IT-miljö.Stabila och avbrottsfria nätverk och brandväggar är en förutsättning för effektivt arbete, ett ansvar som inkluderar både hårdvara, kommunikation och tillhörande tjänster och som nu läggs på Visolit.

– Vi ser fram emot att starta en ny era inom vår IT-verksamhet tillsammans med Visolit, som vi tror kommer att tillföra oss ny inspiration. Kommunen befinner sig i en viktig fas och det är avgörande att ha en effektiv och strukturerad IT-miljö på alla nivåer, säger Stefan Trulsson, IT- och utvecklingschef inom Partille kommun.

– Det är extra motiverande att arbeta med teknik som i projektets första steg bidrar till barn och elevers utveckling och lärande. Vi ser mycket fram emot att vidareutveckla samarbetet med Partille kommun som verkligen ligger i framkant inom området, säger Johan Magnusson, VD för Visolit Sweden AB.

Om Visolit
Visolit är en leverantör av hybrida molntjänster på den nordiska marknaden och hjälper verksamheter att skapa affärsvärde genom IT inom tre fokusområden – Intelligent Cloud, Digital Transformation och Smarter Workplace. Koncernen har över 1 200 anställda på 12 orter i 4 länder och cirka 3 000 företag som kunder i Norden. Visolit är certifierade på ISO9001 (kvalitet), ISO27001 (informationssäkerhet) och ISO14001 (miljö). Visolit ägs av IK Investment Partners. För mer information se www.visolit.se