Nyheter

Hyundai Kona Electric i topp när Miljöbästa Bil 2019 utses

I över 20 år har Gröna Bilister röstat fram de miljövänligaste och säkraste bilarna på svenska marknaden. Till Miljöbästa Bil 2019 hade Gröna Bilisters expertjury nominerat 45 bilmodeller som alla uppfyllde kriterierna fossiloberoende, energieffektiva och säkra. Bland de nominerade fanns tre modeller från Hyundai i form av elbilarna Kona Electric och IONIQ Electric samt laddhybriden IONIQ Plug-in.

Totalt bestod de nominerade bilarna av tolv fordonsgasbilar, en etanolbil, fjorton elbilar och arton laddhybrider. Bland dem delade juryn ut poäng till sina topprankade kandidater i två tävlings-klasser; ”Bästa valet för privatbilisten med normal ekonomi” och ”Bästa valet för företaget”.

Hyundai Kona Electric belönades med en hedervärd tredjeplats i kategorin ”Bästa valet för privatbilisten”. Förstaplatserna tilldelades Kia e-Niro i ”Bästa valet för privatbilisten” och Tesla Model 3 i ”Bästa valet för företaget”.

– Det är väldigt hedrande att ta emot det här priset just inom privatkategorin. Hyundai strävar
hela tiden efter att göra miljövänliga drivlinor och den senaste tekniken tillgänglig för så många som möjligt. En demokratisering av elektrifiering som Hyundai är med och leder för att vi tillsammans skall nå de utsatta klimatmålen. Förra året belönades IONIQ Electric och nu Kona Electric i samma kategori. Att vi klarar Gröna Bilisters hårda krav och dessutom återkommande rankar i topp är helt klart en fjäder i hatten, kommenterar Hyundai Sveriges PR & Communications Manager, Tobias Joelsson.

Prispallen i Miljöbästa Bil 2019:
Privat

1. Kia e-Niro (elbil) – 24 poäng

2. Renault Zoe (elbil) – 20 poäng

3. Hyundai KONA Electric (elbil) – 18 poäng

3. Nissan Leaf (elbil) – 18 poäng

Företag

1. Tesla Model 3 (elbil) – 33 poäng

2. Kia e-Niro (elbil) – 15 poäng

3. Skoda Octavia G-TEC (fordonsgas) – 14 poäng

Mer detaljerad läsning om Gröna Bilister och Mijlöbästa Bil 2019 finns här:
http://www.gronabilister.se/miljobastabil2019/vnnare

Mer om Kona Electric går att läsa på:
https://www.hyundai.se/bilar/kona-electric

Bild: Hyundai