Nyheter

Infrea etablerar sig i Dalarna genom förvärv av Siljan Schakt

Infrea fortsätter att utveckla portföljen och förvärvar Siljan Schakt Entreprenad AB. Bolaget verkar främst inom affärsområdena Mark & Anläggning, Vatten & Avlopp och täktverksamhet samt innehar en av de större privata maskinparkerna i Dalarna.

Siljan Schakts omsättning uppgick 2018 till cirka 120 Mkr MSEK med ett rörelseresultat om 9,4 Mkr. Bolaget har en av de större privata maskinparkerna i Dalarna och driver därtill flera egna grus- och bergtäkter. Tjänsterna finns inom mark och anläggning samt vatten och avlopp. Nyckelgeografi är Dalarna med säte i Orsa, med verksamhetsområde i Mellansverige. Bolaget har drygt 50 anställda.

– Siljan Schakt passar fint in i Infreas mål att bygga ett starkt infrastrukturföretag. Här får vi möjligheten att fortsätta förbättra ett redan välutvecklat företag som är starkt på den lokala marknaden. Detta ger oss en plattform att expandera vidare från och inom denna region, säger Tony Andersson, VD Infrea.

– I Infrea får Siljan Schakt en långsiktig ägare som ger bolaget goda förutsättningar att fortsätta utvecklas. Vi har en stolt historia med många fina, långa relationer till både kunder och medarbetare vilka ska vårdas och leva vidare även framåt. Infreas modell där bolaget och varumärket får finnas kvar med sin lokala förankring känns helt rätt för oss, säger nuvarande ägare och VD Jan Arnesson.

Bolaget beräknas tillträdas den 1 oktober och kommer att ingå i Infreas räkenskaper från den dagen i segmentet Mark & Anläggning. Förvärvspriset uppgår till knappt 53 Mkr. Förvärvet finansieras med egna medel, 5 Mkr i nyemitterade aktier och externa lån. Priset per nyemitterad aktie ska fastställas till den volymviktade genomsnittskursen tjugo handelsdagar före tillträdet. Förvärvet görs genom Infreas dotterbolag, Infrea Mark Holding AB.