Nyheter

ISS vann upphandling om Västtrafiks butiker

Det blev ISS som vann upphandlingen om att få driva Västtrafiks butiker. Västtrafiks mål med det nya avtalet är att utveckla servicen till kunderna.

Med butiken i det nyligen invigda Angered Resecentrum har Västtrafik totalt elva butiker i Västsverige. I butikerna kan Västtrafiks kunder få information, service och hjälp med biljettköp. Butikerna har närmare en miljon besökare per år.

Butikerna drivs sedan tidigare av ISS, nu står det klart att de får fortsätta.

– Nu tar vi nästa steg i att utveckla servicen för våra kunder. I takt med att vi säljer allt fler biljetter via vår app Västtrafik To Go förändras resenärernas behov i butikerna. Information och service blir allt viktigare medan biljettköpen minskar. Därför blir det ännu mer fokus på kommunikation och kundservice framöver, säger Maria Björner Brauer, enhetschef marknad och försäljning på Västtrafik.

Västtrafik har idag butiker i Borås, Uddevalla, Trollhättan, Skövde, Partille samt i Angered, Frölunda, Gamlestaden, Brunnsparken, på Drottningtorget och på Nils Ericson Terminalen i Göteborg.

Mobil butik
Förutom att driva och utveckla kundupplevelsen i butikerna ingår även en mobil butik. De mobila uppdragen kan vara en biljettbil, men även kundservice på stan eller popup-butiker. Syftet att möta våra kunders behov av service på platser där det finns tillfälliga behov. Det kommer Västtrafik och ISS utveckla tillsammans.

Om ingen överklagan sker kommer etableringsprojektet tillsammans med ISS påbörjas snarast. Avtalet tecknas på fyra år med möjlighet till två förlängningar på två år vardera.