Nyheter

Nya snöslungor för professionell användning

Nu lanserar Husqvarna en ny serie med snöslungor för professionellt bruk. Husqvarnas 400-serie finns i sex modeller, tre på hjul och tre på larvfötter, och de har funktioner som elektrisk startmotor, kontrollpanel helt i stål och uppvärmda handtag. Ihop med en elektronisk bränsleinsprutningsmotor får man en hållbarhet och manövrerbarhet som klarar den allra tyngsta snön – dag in och dag ut.

För första gången kan nu Husqvarna erbjuda snöslungor som klarar riktigt tuff och krävande professionell användning. Snöslungorna i den nya serien är speciellt designade för yrkesverksamma som behöver en högpresterande snöslunga för att röja trottoarer, uppfarter och gemensamma områden. Även krävande villaägare med stora tomter kommer att uppskatta dessa snöslungor som klarar höga snövallar och riktigt tung snö.

Med hydrostatiska transmissioner och operatörskonsoler helt i stål blir dessa tvåstegssnöslungor i 400-serien både hållbara och lätt-manövrerade, även när de behöver jobba i tuff terräng eller med rejäla snövallar. Den elektroniska bränsleinsprutningsmotorn (EFI-teknik) ger ökad produktivitet samtidigt som bränsleförbruk-ningen och utsläppen minskar.

Alla snöslungor i serien startas på enklast möjliga sätt, man vrider bara om nyckeln. Inmatningshuset är justerbart och har enkel åtkomst på panelen, ett tryck med tummen är allt som krävs för att justera utrymmet mellan inmatarhuset och underlaget. Med hjälp av en joystick kan man sedan ändra längden och riktningen på hur snön kastas ut.

För att kunna arbeta även i mörker är snöslungorna försedda med kraftfulla LED-strålkastare. Handtagen är uppvärmda och man har tänkt mycket på den ljudmässiga arbetsmiljön, det här är de tystaste bensindrivna snöslungorna på marknaden.

Den nya 400-serien består av sex modeller, de tre T-modellerna är försedda med larvfötter, vilket gör att man bl.a. kan arbeta på platta tak försedda med takpapp utan att skada taket.

Bild: Husqvarna