Nyheter

Dags för inköp och upphandlingar att bli hållbara

Den största utmaningen inom holistisk hållbarhet för svenska företag är inköps- och upphandlingsfrågor, säger PARUL SHARMA, chef för Greenpeace i Sverige.

Sharma berättar att det ofta uppstår problem i tjänste- och produktionskedjan på grund av att det köps in många varor och tjänster från länder där hållbarhet inte har samma fokus som i Sverige. De stora bristerna handlar ofta om miljö, antikorruption och mänskliga rättigheter. Hon menar att företag därför bör se över sina rutiner för just inköp och upphandling.

– För företagens del är det av yttersta vikt att se över sina produktions- och leveranskedjor och att investera i sina inköpare, säger Parul Sharma.

Sharma belyser fyra viktiga discipliner som företagare bör ha koll på och investera i: mänskliga rättigheter, antikorruption, arbetstagarens rättigheter och miljöfrågan.

Intervjun ägde rum på bokmässan i Göteborg där Parul Sharma presenterade sin nya bok, Produktionskedjan, som handlar om förhållandet mellan korruption och hållbarhet.

Se hela inslaget här:

Källa: EFN ​Ekonomikanalen