Nyheter

ÅAC Microtec vinner order på delsystem till småsatelliter från US Air Force Academy

AAC Clyde Space, har fått en ny order på delsystem från US Air Force Academy till deras FalconSat-program. Ordern, med ett värde på ca 655 000 USD (ca 6,4 MSEK), avser tre solpaneler och åtta 1,2Nm reaktionshjul till småsatelliter i nästa FalconSat-mission. Det är tredje gången US Air Force Academy har valt AAC Clyde Space för leverans av delsystem till deras rymdmission för småsatelliter.

FalconSat är ett studentprogram för småsatellitingenjörer i US Air Force Academy’s regi. Programmet som har funnits sedan 1997, är ett av de mest framgångsrika studentsatellitprogrammen i världen. FalconSat-satelliterna är designade, byggda, testade och drivs av programmets studenter.

– Vi är glada över att fortsätta vår långa relation med FalconSat-programmet vid US Air Force Academy. Framgången för FalconSat-programmet är ett resultat av lärarnas engagemang för att arbeta med eleverna på missioner som levererar riktig vetenskap och innovation, säger Craig Clark MBE, Clyde Space Founder & CEO AAC Microtec North America.

Order planeras att levereras under tredje kvartalet 2020