Nyheter

Oracle skapar digital transformations-studio hos Epicenter

Oracle flyttar in hos Epicenter i hjärtat av Stockholm city. På Epicenter skapas en studio för möten, affärer och innovation med syfte att bistå bolag oavsett storlek att göra den digitala transformationsresan.

– Oracle har redan gjort den digitala transformationsresan. Denna omställningsprocess är något som de allra flesta företag måste genomgå för att lyckas med sin affär. Vår satsning här på Epicenter är ett i raden av flera konkreta exempel på Oracles nya ansikte, säger Carl Frögelius, VD för Oracle Sverige.

Epicenter är ett digitalt innovationshus; ett ekosystem för innovativa, snabbväxande bolag samt storföretag, och som verkar i fyra länder. Hos Epicenter blir Oracle nordisk medlem i Oslo, Helsinki och med en studio i Stockholm.

– Epicenter har över 6000 medlemmar i fyra länder. Med Oracle får vi en riktigt stark samarbetspartner med unik kunskap och världsledande produkter vilket stärker och gynnar vår community, det är vi väldigt glada över. Vi är en plats där företag delar kunskap, utvecklar affärer och diskuterar framtidens teknik och tillväxtfrågor, därför ser vi flera samarbetsmöjligheter med Oracle, säger Patrick Mesterton, VD och medgrundare Epicenter.

Oracle har en tydlig idé och målbild som innebär att ett hundratal av deras medarbetare kommer rotera i studion hos Epicenter under det kommande året. Alla med samma mål och syfte att bistå i den nödvändiga men ibland komplexa ”digitala transformationsresan”.

För Epicenters medlemmar kommer Oracle att erbjuda sin kompetens inom områden såsom; vilka regulatoriska krav ställs för en lyckad digital transformation, vad AI är egentligen, vad kan ML innebära för olika branscher och hur Saas förenklar för olika verksamheter.