Nyheter

Spårarbete påverkar spårvagnstrafiken i Majorna

På måndag startar ett fem veckor långt underhållsarbete av spårvagnsspåren i Majorna, Göteborg. Spårvagnslinjerna 3, 9, 11 och 13 påverkas. Delar av de inställda sträckorna körs med buss.

Mellan den 7 oktober och den 11 november pågår ett underhållsarbete av spårvagnsspåren i Majorna. Spårvagnstrafiken får ändrade körvägar och ersätts vissa sträckor med buss. Arbetet är uppdelat i tre perioder och berör linjerna 3, 9, 11 och 13.

Period 1: 7 oktober klockan 03:00-14 oktober klockan 03:00.

Period 2: 14 oktober klockan 03:00-28 oktober klockan 03:00.

Period 3: 28 oktober klockan 03:00-11 november klockan 03:00.

Västtrafiks hemsida finns alla detaljer.

– Det här är ett större arbete som kommer att påverka många. Vi vill uppmana våra resenärer att vara ute i lite extra god tid under tiden arbetet pågår. Det kan bli något extra byte och buss istället för spårvagn på några sträckor, men genom att söka sin resa i reseplaneraren ska man kunna planera sin resa, säger Andreas Dahlgren, projektledare för trafikomläggningar på Västtrafik.

För mer detaljer och resvägar, sök din resa i Reseplaneraren eller Västtrafik To Go.

Foto: Eddie Löthman