Nyheter

Trejon presenterar ny agentur för rotorklippare

Ända sedan starten 1980 så har Trejon varit verksam inom maskiner mot grönyteskötsel med Varumärken som till exempel Berti och Trejon Optimal. All denna erfarenhet och kunskap har legat till grund för valet att introducera ett sortiment av större rotorklippare – Batwing® från företaget Woods® Equipment.

Woods® har sedan starten i Amerika 1946 växt i omgångar och funnits representerade på den europeiska marknaden under lång tid och sedan 2017 via en egenägd anläggning i Belgien. Flaggskeppet i produktutbudet är deras Batwing®, originalet bland rotorklippare med fällbara vingar som företaget lanserade för över 50 år sedan i Amerika.

– Med detta tillskott får vi inte bara ett sortiment av riktigt bra maskiner, vi får även en stabil och bra partner. I vår roll som tillverkare och importör så är det inte bara viktigt att kunna erbjuda en premiumprodukt utan vi vill kunna erbjuda ett premiumpaket. Detta kan vi göra tillsammans med Woods®, säger Johan Schols, Försäljnings- och marknadschef på Trejon.

Maskinerna finns i flera olika storlekar men de som är mest anpassade för Sverige är modellerna med arbetsbredd på 4,6m och 6,1m. De modellerna kan beroende på storlek levereras i olika utföranden gällande fjädring, antal hjul och placering av hjulen. Oavsett modell så har de genomgående enkelt handhavande med exempelvis central höjdinställning och enkelt underhåll med snabbfästen för byte av knivar.

Woods® var först med att lansera ett slätt och sluttande chassi som skakar av sig skräp. Genom att lyfta upp komponenterna från chassit går det enkelt att rengöra och väl skyddade hydraulslangar förhindrar skador och minimerar slitage. De bultade och tåliga glidmedarna med en rundad framkant minskar markskadorna och förhindrar att chassit skadas.

– Detta är ytterligare en viktig utveckling för Woods®, där vi kommer stödja Trejon med att leverera både den bästa utrustningen och servicen till kunden. Trejons djupa expertis säkerställer att svenska kunder kommer ha rätt utrustning för att sköta grönytor och fält, men ännu viktigare att kunderna har tillgång till en lokal närvaro i Sverige genom deras organisation och återförsäljare, säger Alexis Michot, ansvarig på Woods Equipment Europe.

Maskinen är en av världens absolut tåligaste rotorklippare mycket tack vare de otaliga timmarna med tester under extrema förhållanden, det kraftiga underredet och de industriledande standarderna för svetsning och lackering. Växellådorna i transmissionen är extremt kraftiga och kommer med en 6 års garanti.

Woods® Batwing®-rotorklippare sätter standarden för skärkvalitet, kapacitet och användarvänlighet oavsett om du klipper gräs/sly eller bearbetar stubb/stjälkar. Introduktionen i Sverige är redan igång och maskinerna kommer börja rulla på svenska marker under våren 2020.

Bilden:
Thomas Lambermont, Woods och Johan Schols, Trejon.
Foto: Trejon