Nyheter

Rototilt välkomnar säkerhetsinitiativ från Veidekke

Veidekke har presenterat skärpta säkerhetskrav av redskapslås på grävmaskiner. Rototilt har länge haft säkerhetslåset SecureLock™ som uppfyller Veidekkes krav, och nu gått ut med extra information om möjligheterna till eftermontering.

– Ett välkommet besked från en stor byggentreprenör. Rototilts lösning för säkra redskapsbyten har funnits under många år. Varför inte ställa krav på att det ska användas? säger Markus Olofsson, försäljningschef Sverige.

År 2013 lanserade Rototilt säkerhetslåset SecureLock™. Redan då var diskussionerna heta om hur olyckorna i bygg- och anläggningsbranschen kunde minska. Att Veidekke som stor entreprenör ställer krav på säkra redskapslås ger en tydlig signal till marknaden.

– Idag säljer vi nästan uteslutande tiltrotatorer och maskinfästen utrustade med SecureLock™. Vi tror det beror på att branschen förstått värdet i ett säkerhetslås, säger Markus Olofsson.

Efter Veidekkes skärpta säkerhetskrav har Rototilt informerat sina återförsäljare om möjligheten att eftermontera SecureLock™.

– Tack vare vår tekniska plattform i Rototilt R kan vi erbjuda eftermontering av SecureLock™ för kunder med styrsystemen ICS, Prop och TLE/TE. Det gäller såväl tiltrotatorer som maskinfästen. Det är en viktig möjlighet för att uppfylla gällande säkerhetskrav, avslutar Markus Olofsson.

Säkerhet har varit ett fokusområde för Rototilt de senaste åren. Med sitt prisbelönta säkerhetslås SecureLock™ har företaget helt eliminerat risken för pendlande eller tappade redskap. Med SecureLock™ är föraren alltid säker på att redskapet är rätt kopplat genom kontinuerlig övervakning under arbetet och t o m varnar för nötning och fel i systemet.

SecureLock™ är en aktiv säkerhetslösning som uppfyller och överträffar alla gällande säkerhetskrav som syftar till att förhindra olyckor som uppstår på grund av tappade redskap.

För att beställa eftermontering av SecureLock™ kan kunden kontakta sin återförsäljare.

Bilden:
Rototilts prisbelönta säkerhetslås SecureLock.
Bild: Rototilt